| نويسنده |
|
sina عضو ÙØ¹Ø§Ù„

تاريخ عضويت: دو شنبه, 20, مهر, 1383 _: __ ارسال ها: 89
|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 21, شهريور, 1384 ساعت 22:56 |
|
|
|
یعنی چه وچطور؟
__________________ NADER SOOFIVANDI
DRUG DEMAND REDUCTION EXPERT
PROJECT COMMISIONIST
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
moein عضو تالار

تاريخ عضويت: سه شنبه, 22, شهريور, 1384 _: __ ارسال ها: 10
|
| تاريخ ارسال سه شنبه, 22, شهريور, 1384 ساعت 08:42 |
|
|
|
جهان یادگار است Ùˆ ما Ø±ÙØªÙ†ÛŒ به گیتی نماند به جز Ú¯ÙØªÙ†ÛŒ
سلام من امروز به جمع اعضا این سایت پیوستم. خوب است باز کننده Ù…ØØªØ±Ù… Ø¨ØØ« Ù…Ùهوم مقتدر سازی از نظر خودشان را Ú©Ù…ÛŒ ØªÙˆØ¶ÛŒØ Ø¯Ø§Ø¯Ù‡ Ùˆ باب Ø¨ØØ« را بهتر از این بگشایند.
__________________ معین
عضو هیات علمی وزارت جهاد کشاورزی و بانی شبکه معین علمی- شمع
http://www.moein.net
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
تاريخ عضويت: پنج شنبه, 23, مرداد, 1382 _: __ ارسال ها: 1032
|
| تاريخ ارسال سه شنبه, 22, شهريور, 1384 ساعت 21:56 |
|
|
|
جناب اقای معين
خير مقدم، Ø§ØªÙØ§Ù‚ا ديروز ØµØ¨Ø Ø¯Ú©ØªØ± Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÛŒ کتاب جالب شما در مورد ارزيابی توانمند ساز را به من معرÙÛŒ کردند. کتاب ارزشمند Ùˆ قابل توصيه ای است. از اينکه با ما هستيد Ø®ÙˆØ´ØØ§Ù„Ù… بخصوص در Ø¨ØØ« مقتدر سازی
ويرايش شده توسط: jahanshahi on سه شنبه, 22, شهريور, 1384 ساعت 22:11
__________________ دكتر سعيد جهانشاهي
پزشك عمومي،كارشناس ارشد روانشناسي باليني
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
sina عضو ÙØ¹Ø§Ù„

تاريخ عضويت: دو شنبه, 20, مهر, 1383 _: __ ارسال ها: 89
|
| تاريخ ارسال چهار شنبه, 23, شهريور, 1384 ساعت 23:51 |
|
|
|
خرد گرسخن برگزیند همی همان راگزیندکه بیند همی
ازاین پرده برتر سخن گاه نیست به هستیش اندیشه را راه نیست
دوست گرامی به جمع کارگران کاهش تقاضا خوش امدی
من Ø¨ØØ« را باز نکردم من سوالم را Ù…Ø·Ø±Ø Ú©Ø±Ø¯Ù… وخیلی هم علاقه دارم Ú©Ù‡ این Ø¨ØØ« نخست مبتنی برادبیات موضوعی ÙˆÙلسÙÙ‡ پشتیبان پیش رود وچون قرار است کارگاهی در بهزیستی کشور با این عنوان بزودی دائر شود علاقه مندم کارگزاران ان پیش نیاز های ممکن ÙˆØ§ØØªÙ…الا چالش ساز را قبلا بیان نموده تا انشاالله با ذهن خالی به این کارگاه نرویم
درضمن خدمت دکتر جهانشاهی ودوستان همکار ایشان در این کارگاه عرض Ù…ÛŒ کنم Ú©Ù‡ من بدلیل علاقه خیلی زیاد به این عنوان وسوالات زیاد با انتظارات زیادی به تهران Ù…ÛŒ ایم واز ØØ§Ù„ا به استقبال کاستی های خودم در این Ø¨ØØ« Ø´ØªØ§ÙØªÙ…
__________________ NADER SOOFIVANDI
DRUG DEMAND REDUCTION EXPERT
PROJECT COMMISIONIST
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال شنبه, 26, شهريور, 1384 ساعت 20:38 |
|
|
|
نادر جان، Ø®ÙˆØ´ØØ§Ù„Ù… Ú©Ù‡ اين Ø¨ØØ« يا به قول خودت سوال را Ø·Ø±Ø Ú©Ø±Ø¯ÛŒØŒ Ùˆ ممنون Ú©Ù‡ قبل از اينکه اين چالش های Ùکری Ùˆ نواقص امثال من را در در تهران گوشزد کنی، همين جا به پخته تر شدن Ø¨ØØ« کارگاه تهران Ú©Ù…Ú© Ù…ÛŒ Ú©Ù†ÛŒ. پس خواهش Ù…ÛŒ کنم مثل قبل با نکته سنجی هايت ما را Ú©Ù…Ú© Ú©Ù†.
من برای کارگاه مقتدر سازی مقاله ای اماده کردم Ú©Ù‡ آن را Ù…ÛŒ توانی از همين لينک بگيری، ممنون Ù…ÛŒ شوم از Ú©Ù…Ú© تو Ùˆ جناب اقای معين عزيز Ùˆ ساير دوستان Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ کنم.
http://www.iranaddiction.com/mag/upload/emp_1761835434.doc
همانطور Ú©Ù‡ در Ø¨ØØ« موÙقيت برنامه های پيشگيری اوليه هم اشاره کردم، به نظر Ù…ÛŒ رسد امروزه ÙŠÚ©ÛŒ از عمده ترين دلايل اسيب های اجتماعی Ú©Ù‡ همان ابعاد اجتماعی مسائل سلامتی است به ناتوانی در تصميم گيری Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ØŒ خانواده ها Ùˆ اجتماعات برمی گردد Ùˆ پيشگيری اوليه ØŒ ثانويه Ùˆ ثالثيه از اعتياد، يعنی مقتدر سازی ÙØ±Ø¯ÛŒØŒ خانوادگی Ùˆ اجتماعی Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ در خصوص اعتياد
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال چهار شنبه, 30, شهريور, 1384 ساعت 16:54 |
|
|
|
مقتدر سازی يعنی مقتدر کردن Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ يا اجتماعاتی از Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ØŒ يعنی کاری کنيم Ú©Ù‡ ديگران هم بتوانند برای زندگی شان تصميم بگيرند.
مقتدر سازی با Ø·Ø±Ø Ù‡Ø§ Ùˆ برنامه هايي انجام Ù…ÛŒ شود Ú©Ù‡ به مقتدر شدن مردم Ù…ÛŒ انجامد. مثلا تسهيل دسترسی مردم به اطلاعات Ùˆ ...
مقتدر سازی ÙØ±Ø§ÙŠÙ†Ø¯ÛŒ است Ú©Ù‡ توسط مقتدر ساز ها انجام Ù…ÛŒ شود Ùˆ مقتدر شدن ÙØ±Ø§ÙŠÙ†Ø¯ÛŒ است Ú©Ù‡ توسط مردم صورت Ù…ÛŒ پذيرد.
مقتدر ساز ها عبارتند از دولت ها Ùˆ موسسات وابسته، موسسات غير دولتی، نهاد های مدنی، رسانه ها، ÙØ¹Ø§Ù„ين اجتماعی Ùˆ ... Ú©Ù‡ هر کدام کار خودشان را برای مقتدر شدن مردم انجام Ù…ÛŒ دهند. ( همينطور مقتدر شدن خودشان، کارکنانشان Ùˆ ... )
به Ú¯ÙØªÙ‡ لاوراک Ùˆ لابونته، مقتدر شدن ÙØ±Ø§ÙŠÙ†Ø¯ÛŒ از پايين به بالا است Ùˆ کاملا مردمی است اما مقتدر سازی در برنامه های ارتقاء سلامت در بسياری از کشور های جهان، بخصوص استراليا Ùˆ کانادا،در زمينه ای سنتی Ùˆ از بالا به پايين در ØØ§Ù„ انجام است Ùˆ همين نکته اهميت زيادی دارد Ú©Ù‡ گاه ما مقتدر ساز ها ÙØ±Ø§Ù…وش Ù…ÛŒ کنيم Ú©Ù‡ کارمند دولت هستيم Ùˆ در دولت، آنهم اين دولت با همه تونايي ها Ùˆ ناتوانی هايش کار Ù…ÛŒ کنيم. اما اگر عضو ÙŠÚ© موسسه غير دولتی بوديم، باز هم Ù…ÛŒ توانستيم مقتدر سازی کنيم ما موانع Ùˆ راهکار های Ù…ØªÙØ§ÙˆØªÛŒ پيش روی ما بود. ØŒ کتاب های Ù…ØªÙØ§ÙˆØªÛŒ هم بايد Ù…ÛŒ خوانديم Ùˆ ...
چون يکی از کارگاه های کارگاه مقتدر سازی، بررسی تجارب استان ها و موانع مقتدر سازی انها است لذا بررسی موضوع از اين جنبه ها اهميت زيادی دارد:
1-موانع مقتدر سازی از بالا به پايين، و موانع مقتدر سازی از پايين به بالا چيست؟
و نکته مهم تر اينکه:
2-مقتدر سازی، چه از بالا و چه از پايين چه ربطی به پيشگيری از اعتياد دارد؟
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
moein عضو تالار

|
| تاريخ ارسال شنبه, 2, مهر, 1384 ساعت 14:41 |
|
|
|
دوستان عزیز سلام
مقاله دکتر جهانشاهی را خواندم.بازی زیرکانه ایشان با Ù…ÙØ§Ù‡ÛŒÙ… مقتدر سازی Ùˆ اقتدار Ø§ÙØ²Ø§ÛŒÛŒ موجب شد تا شروع به نوشتن مقاله توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± کنم.قصد داشتم این مقاله را تا آخر شهریور نوشته ومنتشر کنم Ú©Ù‡ نشد. علت آن هم خراب شدن کامپیوترم بود. انشاءالله ویرایش نهایی یک مقاله دیگررا Ú©Ù‡ تمام کردم؛ادامه مقاله توانمند سازی را خواهم نوشت. در ادامه مقاله به تعری٠مÙهوم توانمند سازی Ùˆ بسط Ù…Ø¨Ø§ØØ« پیرامون آن خواهم پرداخت.در این بسط نقدی هم بر مطالب دکتر جهانشاهی خواهم زد. مقدمه مقاله توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± را دست به نقد در اینجا بخوانید
__________________ معین
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال جمعه, 8, مهر, 1384 ساعت 00:39 |
|
|
|
ØØ§Ù„ا جدا مقتدر سازی درست است يا توانمند سازی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ Ùˆ چرا؟
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
moein عضو تالار

|
| تاريخ ارسال شنبه, 9, مهر, 1384 ساعت 13:45 |
|
|
|
سلام دوباره دوستان
چهارشنبه در کرج بودم Ú©Ù‡ خبر دار شدم روز آخر سمینار شماست!! 50 جلد کتاب ارزشیابی توانمند ساز را تلÙÙ†ÛŒ Ø³ÙØ§Ø±Ø´ دادند Ú©Ù‡ همان چهارشنبه ØµØ¨Ø Ø³Ø§Ø¹Øª 10.5 به پیک سازمان بهزیستی تØÙˆÛŒÙ„ شد. امیدوارم کتاب به دست شرکت کنندگان در سمینار رسیده باشد Ùˆ با Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ صØÛŒØ Ùˆ کامل از Ùنون ارزشیابی Ù…Ø·Ø±Ø Ø´Ø¯Ù‡ در کتاب به تدریج بر اقتدارشان Ø§ÙØ²ÙˆØ¯Ù‡ شود.من منتظر Ù…Ø¨Ø§ØØ« جدید دکتر جهانشاهی Ùˆ سئوال کننده Ù…ØØªØ±Ù… Ø¨ØØ« مقتدر سازی در این تالار هستم Ú©Ù‡ بالاخره یعنی Ú†Ù‡ Ùˆ چطور؟ گسترش علامت سئوال مقابل توانمند سازی Ú©Ù‡ نشد گسترش Ø¨ØØ«ØŸ همگان نیک بدانند Ùˆ آگاه باشند Ú©Ù‡ دانشجویان جامعه شناسی اصیل!!!!!!!! اهل مماشات نیستند . مقاله توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± را هم گسترش داده ام. مطالبش را بخوانید Ùˆ با مطالب سمینار مقاقتو مقایسه کرده Ùˆ سنتزتان را بنویسید تا ببنیم Ú†Ù‡ Ù…ÛŒ شود.مقاله من هنوز ناتمام است.
__________________ معین
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال شنبه, 9, مهر, 1384 ساعت 21:16 |
|
|
|
جناب اقای معين عزيز،
درخواست من از اينکه بالاخره مقتدر سازی را بکار بريم يا توانمند سازی یا اقتدار Ø§ÙØ²Ø§ÙŠÙŠ Ø±Ø§ØŒ به دليل نياز ÙˆØØ¯Øª رويه در بکار بردن واژه ها است. چون در اين Ø¨ØØ«ØŒ از Ù…ØØ¶Ø± شما تلمذ Ù…ÛŒ کنم، Ùکر میکنم مناسب تر باشد اگر واژه توانمند سازی را بکار گيريم.
ادامه مقاله توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± شما را خواندم ØŒ جالب بود. بخصوص Ù†ØÙˆÙ‡ شروع Ùˆ نگارش ان، اما چون قرار است در نگارش آن به روال معمول سايت ما، Ùقط گير بدهيم Ùˆ اذيت کنيم تا با اين نگرش نقادانه، مقتدر شويم، پس اجازه Ù…ÛŒ خواهنم چند سوال بپرسم:
1- تونمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ±community-based empowerment يعنی چه؟ منظورم معنی ان نيست. نامانوس بودن اين واپه است. توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± هم هست. توانمند سازی غير اجتماع Ù…ØÙˆØ± چطور است؟ شايد منظور اجتماعی است در برابر توانمند سازی ÙØ±Ø¯ÛŒ. اما کلمه Ù…ØÙˆØ± کار را خراب Ù…ÛŒ کند.
2- شايد جالب ترين نکته از مقاله شم برای من همين بود Ú©Ù‡ شما خود را در تعاري٠رايج Ù…ØØ¯ÙˆØ¯ نمی کنيد. نظر شما برای ما ايرانی ها به اندازه خارجی هايي بال چندين دکترا Ùˆ قرن ها تجربه با ارزش تر است. Ú†Ù‡ کسی Ú¯ÙØªÙ‡ است Ú©Ù‡ تعاري٠آنها درست تر است؟ ما بايد تعاريÙÛŒ Ú©Ù‡ خود درک Ù…ÛŒ کنيم را عرضه کنيم. تا نقد شود. اگر مناسب Ùˆ Ù¾Ø°ÙŠØ±ÙØªÙ†ÛŒ بود از تعاري٠آنها !!! Ø§ØªÙØ§Ù‚ا خيلی بهتر است با اين توصي٠، منظور از اين تعري٠از اجتماع چيست؟
اجتماع: ساختار مردمانی که امکان مشارکت بی واسطه در امور مربوط به خود را داشته باشند.
چرا مشارکت بی واسطه؟ اگر با واسطه باشد اجتماع نيست؟ به تعري٠واژه نامه بهداشت جهانی، اجتماع مجموعه Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ÛŒ است Ú©Ù‡ با هم زندگی Ù…ÛŒ کنند Ùˆ يا وجه مشترک دارند. ادبيات علمی اجتماع Ù…ØÙˆØ± Ùˆ توانمند سازی هم مثلا توصيه Ù…ÛŒ کند Ú©Ù‡ Ø§ØØ³Ø§Ø³ تعلق در اجتماع بوجود آوريد، يا... يعنی اجتماع هست، Ù…ØªØ§Ø³ÙØ§Ù†Ù‡ Ø§ØØ³Ø§Ø³ تعلق نيست. برخی اجتماعات هم بزرگ هستند. مثل ÙŠÚ© کشور، شهر يا Ù…ØÙ„ه، برخی هم Ú©ÙˆÚ†Ú© اند مثل خانواده
البته اين نکته را بايد اضاÙÙ‡ کنم Ú©Ù‡ برنامه های مشارکتی Ùˆ اجتماع Ù…ØÙˆØ±ØŒ برنامه هايي هستند Ú©Ù‡ بتوانند تا آنجا Ú©Ù‡ ممکن است مشارکت مستقيم را سبب شوند، اما مشارکت هر Ú†Ù‡ مشتقيم تر مطلوب تر اما اين به آن معنی نيست Ú©Ù‡ اگر امکان مشارکت مستقيم نبود، اجتماع Ù…ØØ³ÙˆØ¨ نمی شود.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال شنبه, 9, مهر, 1384 ساعت 23:35 |
|
|
|
چون Ø¨ØØ« شيرين توانمند سازی Ùˆ موضوع Ø·Ø±Ø Ù…Ù„ÛŒ توانمند سازی Ù…Ø·Ø±Ø Ø§Ø³Øª ممنون Ù…ÛŒ وشم دوستان اين چند مطلب يا مقاله را هم نگاهی بيندازند.
پژوهش مشارکتی در اموزش مشارکتی:
http://www.iranaddiction.com/mag/upload/Pa_Re_Art-Poster1_1826670450.doc
پژوهش مشارکتی در برنامه های ارتقاء سلامت، نگاه از منظر دولت:
http://www.iranaddiction.com/mag/upload/Dideban_full_art_1893167856.doc
اسلايد های سخنرانی من در کارگاه مقتدر سازی، با عنوان تاملی بر اقتدار Ø§ÙØ²Ø§ÙŠÙŠ ÙØ±Ø¯ÛŒ Ùˆ خانوادگی:
http://www.iranaddiction.com/mag/upload/emp_1612526383.ppt
اين هم Ø¨ØØ« خانه های زندگی در همين سايت Ùˆ دستور العمل های آن Ú©Ù‡ به نظرم مصداق ÙŠÚ©ÛŒ از جامع ترين شيوه های توانمند سازی است Ùˆ قابليت کاربرد در Ø·Ø±Ø Ù…Ù„ÛŒ توانمند سازی را دارد. ØØ¯Ø§Ù‚Ù„ ارزش Ø§Ù…ØªØØ§Ù† کردن را دارد.
http://www.iranaddiction.com/mag/forum_posts.asp?TID=219&PN=2&TPN=1
و لينک های آن: شامل دستورلعمل اجرایی و ...
دستور عمل Ù†ØÙˆÙ‡ تاسيس خانه زندگی
ÙØ±Ù… ارزيابی از خانه های زندگی
استاندارد خانه ها
Ù†ØÙˆÙ‡ تشکيل خانه های زندگی پشتيبان
بروشور خانه زندگی در Ù…ØÙ„ات ØµÙØÙ‡ اول Ùˆ ØµÙØÙ‡ دوم
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
moein عضو تالار

|
| تاريخ ارسال يک شنبه, 10, مهر, 1384 ساعت 14:40 |
|
|
|
دوست عزیز جناب آقای دکترجهانشاهی و سایر دوستان
سلام علیکم، برای اینکه به Ø¨ØØ« با شما در این تالار بیشتر برسم. امروز مقاله توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± را جمع Ùˆ جور Ùˆ در وبلاگ برنامه ملی توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ±Ù‡Ù… به طور کامل منتشر کردم. بنا براین هم اکنون لا اقل در سه ØµÙØÙ‡ امکان Ú¯ÙØªÚ¯Ùˆ پیرامون موضوع شیرین توانمند سازی!! وجود دارد.
راستش را بخواهید ما در اجتماعات علمی امان به هم اÙÙ‚ÛŒ Ùˆ زبان مشترک بیش از اینها نیاز داریم ودعواهای شکلی، ما را به جایی نمی رساند.مثلا اینکه معادل ÙØ§Ø±Ø³ÛŒ evaluation ارزیابی بگوییم یا ارزشیابی؟! Ùˆ یا معادل ÙØ§Ø±Ø³ÛŒ empowerment را توانمند سازی بگوییم یا اقتدار Ø§ÙØ²Ø§ÛŒÛŒ یا مقتدر سازی. به قول معرو٠باید از تعار٠کم کرد Ùˆ بر مبلغ Ø§ÙØ²ÙˆØ¯. همانگونه Ú©Ù‡ در نتیجه گیری مقاله نوشتم:
باید مراقب دو چیز بود، نخست اینکه به تقلیل گرایی Ù…Ùهومی Ùˆ بدتر ازآن به ØªØØ±ÛŒÙ Ù…ÙØ§Ù‡ÛŒÙ… در عمل، دچار نشویم.دو دیگر آنکه الویت ها را درست تشخیص دهیم. این مراقبت مستلزم صداقت، علم، اعتماد به Ù†ÙØ³ Ùˆ مردم دوستی است.
در مورد نکات یادداشت بالا نیز به عرض دوست Ø´Ùیق خودم برسانم Ú©Ù‡ خدا را خوش نمی آید بهمین زودی سئوالات سخت سخت بپرسید Ùˆ ما را به درد سر بیندازید.اما برای خالی نبودن عریضه عرض کنم Ú©Ù‡:
یکم: به نظر من توانمند سازی Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ هم داریم.اما این به معنی مبتنی بر اجتماع نبودن توانمند سازی نیست. مثلا کار های شما برای کاهش تقاضا ÛŒ اعتیاد Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ است اما برنامه های اتان اجتماع Ù…ØÙˆØ± است.چون ÙØ±Ø¯ را به طور مصنوعی نمی شود از اجتماع Ø§Ø·Ø±Ø§ÙØ´ Ú©Ù‡ خانواده Ùˆ Ù…ØÙ„Ù‡ اش باشد جدانمود.اما مثل اینکه قبلا ها معتادان را Ù…ÛŒ بردند Ùˆ در Ù…ØÙ„ های مخصوص Ùˆ دور از خانواده Ùˆ Ù…ØÙ„ زندگی اشان ترک اعتیاد Ù…ÛŒ دادند Ø› آیا کار آنها نوعی توانمند سازی غیر اجتماع Ù…ØÙˆØ± بوده یا نبوده ØŸ ممکن است بگویید این کار اساسا توانمند سازی نبوده است.اگر این را بگویید به شما Ù…ÛŒ گویم Ú©Ù‡ بنابراین نمی توان بدون منظور داشتن معنای مشترکی از توانمند سازی در باره اش به نتیجه رسید.
دوم:در پیشینه علمی رشته جامعه شناسی به خصوص در آثار تونیس جامعه شناس آلمانی بین جامعهsociety Ùˆ اجتماع community ØªÙØ§ÙˆØª های ماهوی به Ù„ØØ§Ø¸:مقاصد اعضا،نوع شرکت، عامل ونوع همبستگی وجود دارد.اگر علاقه مند به این Ù…Ø¨Ø§ØØ« باشید باهمین کلید واژها Ù…ÛŒ توانید از طریق Ú¯ÙˆÚ¯Ù„ با ØªÙØ§ÙˆØª های اجتماع Ùˆ جامعه بیشتر آشنا شوید.در اجتماع به دلیل Ú©ÙˆÚ†Ú© بودن Ø› روابط چهره به چهره ØŒ نوع علائق Ùˆ عوامل دیگرامکان مشارکت بی واسطه وجود دارد.البته توجه داشته باشید Ú©Ù‡ من قصد ارائه تعری٠جهانشمول از اجتماع نداشته ام. تعریÙÛŒ ارائه کردام Ú©Ù‡ Ù†ÙØ¹ Ù…Ø¹Ø±ÙØªÛŒ من را در ارتباط با مقوله توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± بهتر تامین نماید.همانگونه Ú©Ù‡ Ù…Ù„Ø§ØØ¸Ù‡ Ù…ÛŒ ÙØ±Ù…ایید این تعری٠مغایزر با تعری٠واژه نامه بهداشت جهانی Ú©Ù‡ شما بیان ÙØ±Ù…ودید هم نیست وبا ØªÙˆØ¶ÛŒØØ§Øª تکمیلی Ú©Ù‡ خودتان در مورد برنامه های مشارکتی Ùˆ اجتماع Ù…ØÙˆØ± اضاÙÙ‡ نموده اید سازگار تر است! اینطور نیست؟ شاد باشید
__________________ معین
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال يک شنبه, 10, مهر, 1384 ساعت 17:07 |
|
|
|
دوست عزيز، شايد سوالم را ÙˆØ§Ø¶Ø Ù†Ù¾Ø±Ø³ÙŠØ¯Ù…:
ÙØ±Ù‚ بين اين دو واژه چيست؟
community-based empowerment & community empowerment
مثلا ÙŠÚ© پروژه را Ù…ÛŒ شود مبتنی بر اجتماع دانست،اما Ø§ØµØ·Ù„Ø§Ø community based health promotion قدری دور از ذهن است چون ارتقاء سلامت اجتماع Ù…ØÙˆØ± هم هست.
تعري٠شما از اجتماع قدری جالب است. چون ما ØŒ به نظرم با تعري٠اجتماع مشکل داريم. مثلا در سازمان بهزيستی، Ù…ØÙ„Ù‡ را اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ù…ÛŒ دانند.البته واقعا هم Ù…ØÙ„Ù‡ اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© است. اما آيا نازی اباد Ù…ØÙ„Ù‡ است؟ شميرانات چطور؟ اگر Ù…ÛŒ خواهيم اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© را در نظر گيريم، نازی اباد اجتماع است اما اگر Ù…ÛŒ خواهيم برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± را اجرا کنيم، شوخی است اگر نازی اباد را Ù…ØÙ„Ù‡ بدانيم.چون امکان مشارکت ØØ¯Ø§Ú©Ø«Ø±ÛŒØŒ يا مستقيم ØŒ در مورد آن ممکن نيست. البته تاکيد کنم Ú©Ù‡ در برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± مشارکت ØØ¯Ø§Ú©Ø«Ø±ÛŒ يا مستقيم الزامی نيست اما کاملا مطلوب است.
اگر نکته مورد نظر شما را در نظر گيريم، يعنی ØØ¯Ø§Ú©Ø«Ø± مشارکت مورد نظر، يا مشارکت مستقيم، آنوقت بايد پرسيد Ù…ØÙ„Ù‡ کجا است؟ من اين سوال را از دکتر پرويز پيران پرسيدم، Ú¯ÙØªÙ… گاه آنقدر ÙŠÚ© Ù…ØÙ„Ù‡ بزرگ است Ú©Ù‡ Ú©Ù‡ مردم خودشان Ø§ØØ³Ø§Ø³ مالکيت در مورد آن نمی کنند،مشکلات آن Ù…ØÙ„Ù‡ را هم نمی دانند. ايشان Ú¯ÙØªÙ†Ø¯ خيلی از موارد ما Ù…ØØ¯ÙˆØ¯Ù‡ ÙŠÚ© مسجد را اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ù…ÛŒ دانيم. چند مورد مثال هم زدند. برايم جالب بود. چون بعد ها Ùهميدم نازی اباد منطقه شهرداری است. Ø§ØµØ·Ù„Ø§Ø Ù…ØÙ„Ù‡ هم Ú©Ù‡ بکار Ù…ÛŒ رود از قديم Ú©Ù‡ Ù…ØÙ„Ù‡ Ú©ÙˆÚ†Ú©ÛŒ بوده مانده Ùˆ نوز رايج است. در منابع هم همسايگی مد نظر است. در ÙØ±Ù‡Ù†Ú¯ ما هم تا چهل خانه در هر طر٠را همسايه Ù…ÛŒ دانند. جالب نيست Ú©Ù‡ ما اجتماع را از ÙØ±Ù‡Ù†Ú¯ لغت انگليسی معنی Ù…ÛŒ کنيم. بعد آن را به ÙØ±Ù‡Ù†Ú¯ خودمان Ù…ÛŒ چپانيم، ولی اگر به دور Ùˆ ورمان نگاه Ù…ÛŒ کرديم.Ù…ÛŒ ديديم Ú©Ù‡ Ú†Ù‡ اجتماع ØŒ Ú†Ù‡ Ù…ØÙ„Ù‡ Ùˆ ... Ù…ØØ¯ÙˆØ¯Ù‡ مسجد، يا همسايگی، يعنی ÙˆØ§ØØ¯ مورد مطالعه Ùˆ کار در برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± در Ù…ØÙ„ات.
در مورد بازی من با دو لغت اقتدار Ø§ÙØ²Ø§ÙŠÙŠ Ùˆ مقتدر سازی هم نکته جالبی را اشاره کرديد Ùˆ ممنون Ú©Ù‡ از اين شيوه نگارش ØÙ…ايت کرديد. از وقتی متوجه شدم Ú©Ù‡ ما، متخصصان، مردم نيستيم، ØØ³Ø±Øª خوردم Ùˆ سعی کردم از مردم باشم. بعد برايم جالب بود Ú©Ù‡ Ú©Ù‡ چطور متخصصان يا دولت مردم نيست؟ Ùˆ متوجه شدم Ú©Ù‡ Ø§ØªÙØ§Ù‚ا دولت، متخصصان Ùˆ ... هم مردم هستند!!!!!! يعنی عقل شان به چشم شان است، Ùˆ موضوعات را از طريق داستان Ùˆ روايت Ùˆ در نثری ساده بهتر Ù…ÛŒ Ùهمند. . Ùکر Ù…ÛŒ کنم اين کش٠از کش٠اتم مهم تر است. چرا ما آدم ها طوری ØØ±Ù Ù…ÛŒ زنيم Ú©Ù‡ خدای نکرده نگويند آدميم؟ يا ما پزشک ها طوری ØØ±Ù Ù…ÛŒ زنيم Ú©Ù‡ ديگران Ù†Ùهمند Ú©Ù‡ Ú†Ù‡ Ù…ÛŒ گوييم؟ جواب ساده است، چون Ù…ÛŒ خواستيم بگوييم با ديگران، يعنی آدم ها، Ú©Ù‡ معنی ÙØ§Ø±Ø³ÛŒ ان Ù…ÛŒ شود عوام الناس ÙØ±Ù‚ داريم، ما از خدايانيم Ùˆ انها از بردگان
من از ان موقع سعی کردم از جنس مردم شوم.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال يک شنبه, 10, مهر, 1384 ساعت 17:16 |
|
|
|
مشخصات نويسنده:ندارد
خلاصه مقاله:
Ù…ØªØ§Ø³ÙØ§Ù†Ù‡ موضوع خانه های زندگی از تالار Ú©Ù†ÙØ±Ø§Ù†Ø³ ØØ°Ù شد. .
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 11, مهر, 1384 ساعت 16:07 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
و يک موضوع ديگر:
در مقاله دوست گرامی مان، جناب اقای معين در سايت ايشان نکته جالبی امده است
در ØµÙØÙ‡ 14 سند "Ùقر ونابرابری در ایران، سیاست گذاری برای Ø±ÙØ§Ù‡ اجتماعی Ùˆ کاهش Ùقر" Ú©Ù‡ در مرداد 1384 توسط وزارت Ø±ÙØ§Ù‡ منتشر شده توانمند سازی به Ø´Ø±Ø Ø°ÛŒÙ„ تعری٠شده است:
"توانمند سازی ÙØ±Ø§ÛŒÙ†Ø¯ÛŒ است Ú©Ù‡ Ø·ÛŒ آن Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ØŒÚ¯Ø±ÙˆÙ‡ ها Ùˆ جوامع از وضعیت موجود زندگی Ùˆ شرایط ØØ§Ú©Ù… بر آن آگاهی پیدا کرده Ùˆ برای رسیدن به وضعیت مطلوب ،اقداماتی آگاهانه Ùˆ سازمان ÛŒØ§ÙØªÙ‡ انجام Ù…ÛŒ دهند"(وزارت Ø±ÙØ§Ù‡ Ùˆ تامین اجتماعی،1384).
ØØ§Ù„ Ú©Ù‡ وزارت Ø±ÙØ§Ù‡ از کلمه توانمند سازی Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ نموده است پس کار درستی نيست Ú©Ù‡ ما واژه جديدی را چون مقتدر سازی Ùˆ ... اضاÙÙ‡ کنيم Ùˆ بايد در مورد اضاÙÙ‡ کردن واژه توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± هم دقت کنيم.
راستی اين تعري٠از توانمند سازی همان تعري٠empowerment است؟
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
Rafiey عضو اصلی

تاريخ عضويت: پنج شنبه, 24, مهر, 1382 _: __ ارسال ها: 446
|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 11, مهر, 1384 ساعت 22:12 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
من Ú©Ù‡ Ùکر Ù…ÛŒ کنم تعری٠بسیار ناقصی است Ùˆ قطعا ØªØØª تاثیر همین معادل ناقص تهیه Ùˆ /یا تصویب شده. پس معادل درست خیلی مهم است.
__________________ ØØ³Ù† رÙيعي
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 11, مهر, 1384 ساعت 22:43 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
آقای دکتر رÙيعی،
Ùکر نمی کنيد Ú©Ù‡ اين تعري٠برای توانمند سازی مناسب است Ùˆ مقتدر سازی چيز ديگری است. يعنی نويسندگان اين تعري٠اصولا منظورشان از توانمند سازی معادل ÙØ§Ø±Ø³ÛŒ empowerment نبوده است؟
و يک سوال ديگر:
ÙØ±Ø¶ کنيم Ø¯ÙØªØ± اعتياد سازمان بهزيستی مدعی است Ú©Ù‡ 2500 تيم در Ø³Ø·Ø Ø§Ø¬ØªÙ…Ø§Ø¹Ø§Øª Ú©ÙˆÚ†Ú© يا community راه اندازی کرده است.آيا اين کار مقتدر سازی است يا توانمند سازی ( طبق اين تعري٠وزارت Ø±ÙØ§Ù‡) يا توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± يا مقتدر سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ±ØŸ
اگر ÙØ±Ø¶ کنيم Ú©Ù‡ 2500 تيم در Ø³Ø·Ø 2500 اجتماع ÙØ¹Ø§Ù„ شده اند، چند اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© مقتدر شده اند؟ چند تا توانمند شده اند؟ آيا هر تيم خودش ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© نيست؟ آيا همين تيم ها مقتدر شده اند؟ آيا توانمند سازی شده اند؟ اگر چنين باشد2500 تيم در Ø³Ø·Ø 5000 اجتماع ÙØ¹Ø§Ù„ شده اند؟؟؟!!!!
جمعيت ØªØØª پوشش هر اجتماع را چطور ØØ³Ø§Ø¨ Ù…ÛŒ کنيم؟ تعداد ساکنين؟ تعداد Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ÛŒ Ú©Ù‡ وجه مشترک دارند يا تعداد Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ÛŒ ما Ùکر Ù…ÛŒ کنيم ساکنين هستند ØØªÛŒ اگر Ø§ØØ³Ø§Ø³ تعلق خاطر نسبت به اين اجتماع ندارند؟ آيا همه Ø°ÙŠÙ†ÙØ¹Ø§Ù† درگير در ÙŠÚ© اجتماع را اعضاء آن اجتماع Ù…ÛŒ دانيم؟ مثلا والدين دانش اموزان ÙŠÚ© مدرسه را هم اعضاء اجتماع مدرسه Ù…ÛŒ دانيم؟
ÙØ±Ø¶ کنيم در Ù…ØÙ„Ù‡ گاندی شهر تهران ÙŠÚ© تيم ÙØ¹Ø§Ù„ شده است. متشکل از 6 Ù†ÙØ± از خانم های ساکن آن، جمعيت ØªØØª پوشش چقدر است؟مØÙ„Ù‡ گاندی چند Ù†ÙØ± ساکن دارد؟ چطور Ù…ØØ¯ÙˆØ¯Ù‡ ÙŠÚ© اجتماع را ØØ³Ø§Ø¨ Ù…ÛŒ کنيم؟ ملاک Ù…ØØ¯ÙˆØ¯Ù‡ شهرداری است يا انچه اهالی منطقه گاندی معتقدند گاندی است يا... اگر اين خانم ها Ùقط پارک وسط Ù…ØÙ„Ù‡ گاندی را از قاچاقچيان پاکسازی کنند چند Ù†ÙØ± ØªØØª پوشش برنامه اند؟ چطور ØØ³Ø§Ø¨ کرديد؟آيا منظور از اجتامع در اين صورت Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ کننده از پارک نيستند؟ يا اهالی Ù…ØØ¯ÙˆØ¯Ù‡ اطرا٠پارک؟ يا Ú©Ù„ منطقه گاندی را اجتماع ÙØ±Ø¶ کرده ايم؟
Ø§Ù†ØµØ§ÙØ§ شوخی نمی کنم. ما در مورد تعري٠اجتماع، اجتماع Ù…ØÙˆØ±ØŒ مقتدر سازی، توانمند سازی، توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ±ØŒ ØŒ به عقيده من برداشت نسبتا مشترکی نداريم. چطور بÙهميم Ú©Ù‡ چگونه Ø·Ø±Ø Ù…Ù„ÛŒ توانمند سازی بنويسيم Ùˆ چطور بÙهمند Ú©Ù‡ چطور بايد اجرايش کنند.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
Rafiey عضو اصلی

|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 18, مهر, 1384 ساعت 23:49 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
بابا یکی یک چیزی بگوید.... مردیم از خماری!
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 25, مهر, 1384 ساعت 18:55 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
اقای دکتر رÙيعی Ùˆ ساير دوستان عزيز،
ممنون کی شوم اگر کمک کنيد تا جواب اين چند سوال را پيدا کنيم. به نظر من:
community empowerment با community based empowerment ÙØ±Ù‚ دارد. شايد مقتدر سازی اجتماعی يعنی مقتدر سازی در Ø³Ø·Ø Ø§Ø¬ØªÙ…Ø§Ø¹ØŒ ØØ§Ù„ مشارکتی باشد Ùˆ يا نباشد. مثلا تسهيل دسترسی ÙŠÚ© اجتماع به اطلاعات، تسهيلات وام Ùˆ اعتبار خرد مشارکتی Ùˆ ... نيست اما اجتماعی است. اما مقتدر سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± يعنی مقتدر سازی با رويکردی Ú©Ù‡ در آن ÙˆØ§ØØ¯ مطالعه، اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© است Ùˆ در آن مشارکت اعضاء اجتماع ØØ±Ù اول را Ù…ÛŒ زند. به تعبيری ديگر، مقتدر سازی مبتنی بر اجتماع شيوه ای است Ú©Ù‡ Ø·ÛŒ آن مشارکت اعضاء اجتماع برای Ø§ÙØ²Ø§ÙŠØ´ توان تصميم گيری اجتماع بکار Ú¯Ø±ÙØªÙ‡ Ù…ÛŒ شود. پس وام های خرد Ú©Ù‡ توسط بانک جهانی در پروژه های ان داده Ù…ÛŒ شود مقتدر سازی هست، ØŒ اجتماع Ù…ØÙˆØ± نيست.
توانمند سازی Ùˆ مقتدر سازی هم دو تعري٠مختل٠هستند. از ÙŠÚ© واژه يعنی empowerment ØŒ منبع اش يادم نيست اما جايي خواندم Ú©Ù‡ empowerment دو تعري٠دارد ÙŠÚ©ÛŒ نوع راديکال آن Ú©Ù‡ تغييرات اجتماعی social change در آن ØØ±Ù اول را Ù…ÛŒ زند Ùˆ نوع غير راديکال آن Ú©Ù‡ کاری به تغييرات تند اينجنينی ندارد. در تعري٠وزارت Ø±ÙØ§Ù‡ØŒ چيزی Ú©Ù‡ کاملا مشهود است Ùˆ طبيعی Ùˆ کاملا خردورزانه، ارائه تعريÙÛŒ غير راديکال Ùˆ ملايم از empowerment است Ú©Ù‡ توانمند سازی نام Ú¯Ø±ÙØªÙ‡ است. کلا هم دو واژه مقتدر سازی Ùˆ توانمند سازی همين Ø§ØØ³Ø§Ø³ را ايجاد Ù…ÛŒ کنند، توانند سازان کاری به کار قدرت ندارند، اما مقتدر سازان، برايشان مهم است Ú©Ù‡ برنامه هايشان به قدرت ربط داشته باشد. به نظرم بايد اين دو واژه را معادل empowerment دانست Ùˆ اگر منظورمان توانمند سازی تند تر Ùˆ راديکال تر Ùˆ با نگاه به ساختار قدرت است Ú©Ù‡ طبيعتا تنش زا است از واژه مقتدر سازی Ùˆ اگر منظور Ø§ÙØ²Ø§ÙŠØ´ توان تصميم گيری ÙØ±Ø¯ يا اجتماع است از واژه ملايم تر توانمند سازی Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ کنيم Ùˆ با Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ از اين دو واژه،در ساختارذ تغييرات اجتماعی پيش رويم. البته لازم است تاکيد کنم Ú©Ù‡ منظور از قدرت ØŒ لزوما سياست، تغيير سياسی Ùˆ ... نيست. يعنی درست است Ú©Ù‡ اين واژه در ادبيات جامعه شناسی سياسی کاربرد دارد اما در مسائل سلامتی، منظور از تغيييرات اجتماعی، جابجا کردن قدرت از ØµØ§ØØ¨Ø§Ù† قدرت (ØµØ§ØØ¨Ø§Ù† علم به عنوان مثال) به Ø¶Ø¹ÙØ§ ( مثلا خانواده معتادان) است يا Ø§ÙØ²Ø§ÙŠØ´ توان تصميم گيری اهالی Ù…ØÙ„ برای انتخاب بهترين شيوه هزينه کردن بودجه شهرداری در Ø³Ø·Ø Ù…ØÙ„Ù‡ شان است. اين نوع empowerment را مقتدر سازی بگوييم چون راديکال Ù…ØØ³ÙˆØ¨ Ù…ÛŒ شود Ùˆ در Ø³Ø·Ø Ø´Ù‡Ø±Ø¯Ø§Ø±ÛŒ يا در Ø³Ø·Ø Ù…ØªØ®ØµØµØ§Ù†ÛŒ Ú©Ù‡ Ù…ÛŒ خواهند هنوز خود را ØµØ§ØØ¨ علم Ùˆ بقيه را ÙØ§Ù‚د آن بدانند تنش زا است . به تعبير باز هم ديگری، برنامه های مقتدر سازی در Ø³Ø·Ø ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© تنش اجتماعی ايجاد Ù…ÛŒ کند تا قدرت توزيع شود Ùˆ عدالت برقرار اما Ø·Ø±Ø Ù‡Ø§ÛŒ توانمند سازی، اصراری به اين موضوع ندارند Ùˆ ملايم تر اند. ØØ§Ù„ا سوال اينجا است Ú©Ù‡ با اين تقسيم بندی، Ø·Ø±Ø Ø®Ø§Ù†Ù‡ های زندگی، آموزش مشارکتی Ùˆ آموزش آدمک خانواده کدامند؟ مقتدر سازی يا توانمند سازی
به نظر هر سه مدل های توانمند سازی هستند. آموزش مشارکتی Ùˆ آموزش ادمک خانوده Ú©Ù‡ ÙˆØ§Ø¶ØØ§ ملايمند. به Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ قدرت Ù…ÛŒ دهند اما شرايط شان طوری نيست Ú©Ù‡ با ØµØ§ØØ¨Ø§Ù† قدرت درگيری Ùˆ تنش ايجاد کنند
. اما خانه های زندگی قدری ÙØ±Ù‚ Ù…ÛŒ کند. جنبه هايي دارد Ú©Ù‡ به Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ هويت Ùˆ توان Ùˆ قدرت Ù…ÛŒ دهد Ùˆ به دليل نوع مديريت آن، Ú©Ù‡ بين اعضاء خانه های زندگی Ùˆ تسهيل گران، مديريت مادربزرگی معرو٠شده، ملايم است Ùˆ از جنس توانمند سازی، اما طبيعتا بسته به نوع مشکل Ùˆ ....قابليت ØØ±Ú©Øª به سوی تغييرات اجتماعی تر را دارد Ùˆ لذا مديريت کلان آن اهميت دارد.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 25, مهر, 1384 ساعت 19:05 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
شايد اين سوال پيش ايد که از نوع مقتدر سازی هم مثالی بزننيم.
به Ù†Ø¸Ø±Ù…ÙØ±Ù‚ اساسی بين مدل مقتدر سازی Ùˆ توانمند سازی، در تشويق ÙŠÚ©ÛŒ به تغييرات اجتماعی Ùˆ Ø·Ø±Ø Ù…ÙØ§Ù‡ÙŠÙ… عدالت Ùˆ ... Ùˆ عدم تشويق چنين مسائلی در ديگری است. برای همين خانه های زندگی، گروه های همياران Ùˆ تيم های پيشگيری از اعتياد اگر برای تغييرات اجتماعی در Ø³Ø·Ø Ø§Ø¬ØªÙ…Ø§Ø¹ شان تشويق شوند Ù…ÛŒ توانند به عناون Ø·Ø±Ø Ù‡Ø§ÛŒ مقتدر سازی Ù…ØØ³ÙˆØ¨ گردند.
آيا Ù…ÛŒ توان از اين شيوه های مقتدرسازی يا توانمند سازی برای تغييرات سياسی Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ کرد؟
به نظر من Ù…ÛŒ شود. ربطی هم به Ø¬Ù†Ø§Ø Ù‡Ø§ÛŒ سياسی ندارد. مثل شورا های شهر يا مساجد، Ú©Ù‡ هم امکان Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ از انها توسط کليه Ø¬Ù†Ø§Ø Ù‡Ø§ وجود دارد Ùˆ هر دو Ø¬Ù†Ø§Ø Ø¨Ø±Ø§ÛŒ توزيع عادلانه قدرت Ùˆ بهبود Ú©ÙŠÙيت زندگی به آنها Ø§ØØªÙŠØ§Ø¬ دارند. مهم Ù†ØÙˆÙ‡ ايجاد چنين تغييرات اجتماعی Ùˆ ØØ±Ú©Øª به سمت سلامت آگاهانه است با توجه به شرايط هر اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ùˆ قدرت تØÙ…Ù„ Ùˆ ساختار قدرت غيرعادلانه آن Ùˆ ...است. مثل اين است Ú©Ù‡ بگوييم آيا از Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ يا اجتماعات سالم Ù…ÛŒ شود در جهت مقاصد سياسی بهره برد؟ Ùˆ جواب اين است Ú©Ù‡ بله اما سالم کردن Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ Ùˆ اجتماعات، ÙØ¹Ø§Ù„يت سياسی Ù…ØØ³ÙˆØ¨ نمی گردد.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
moein عضو تالار

|
| تاريخ ارسال سه شنبه, 26, مهر, 1384 ساعت 12:14 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
سلام
نقدا این مطلب را Ú©Ù‡ در دی ماه 1382 راجع به 50 سال Ù…Ùهوم پردازی در زمینه ای از زمینه های Ù…Ùهومی(نظام های بهره برداری) نوشته ام با تامل بخوانید
__________________ معین
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال جمعه, 29, مهر, 1384 ساعت 22:17 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
ÙŠÚ© موضوع ديگر هم مربوط به تعري٠ما از community است Ú©Ù‡ به نظرم قابل Ø¨ØØ« است Ùˆ سوالش Ø·Ø±Ø Ø´Ø¯ Ùˆ ممنون Ù…ÛŒ شوم دوستان نظرشان را در مورد اين موضوع Ù…Ø·Ø±Ø Ú©Ù†Ù†Ø¯
اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© به گروهی از Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ اطلاق Ù…ÛŒ شود Ú©Ù‡ يا با هم زندگی Ù…ÛŒ کنند Ùˆ يا وجه مشترک دارند. اگر اين تعري٠را بپذيريم بايد به اين سوالات هم جواب دهيم Ú©Ù‡:
تا چقدر وجه مشترک داشته باشند. آيا لزوما بايد آداب و رسوم و سنت های مشترک هم داشته باشند.
آيا آنها بايد وجه مشترک داشته باشند يا ما دولت ÛŒ ها هم اگر برايشان وجه مشترک قائل شديم، ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ù…ØØ³ÙˆØ¨ Ù…ÛŒ شوند. مثلا خانواده روستايط به Ù…ØÙ„Ù‡ ای در شهر مهاجرت کرده، او را از اين Ù…ØÙ„Ù‡ Ù…ÛŒ دانيد. ØØªÙ…ا Ù…ÛŒ گويد از نظر شهرداری بله، اما از نظر اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ùˆ برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± Ùˆ ... او خودش را هنوز متعلق به اجتماع روستای خودش Ù…ÛŒ داند. ما چطور؟ نظر او مهم است يا ما Ú©Ù‡ او را از اين اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ù…ØÙ„Ù‡ شهری Ù…ÛŒ دانيم Ùˆ سعی Ù…ÛŒ کنيم با رهبران Ù…ØÙ„ÛŒ اش ØµØØ¨Øª کنيم Ùˆ نياز سنجی اش کنيم Ùˆ در مشکلات اين Ù…ØÙ„Ù‡ مشارکت اش دهيم Ùˆ ...
چقدر با هم زندگی کنند؟ مثلا اهالی ÙŠÚ© Ù…ØÙ„Ù‡ مثل نازی اباد تهران؟ يا Ù…ØØ¯ÙˆØ¯Ù‡ ÙŠÚ© مسجد در نازی اباد تهران؟ يا Ù…ÛŒ توان تهران را هم در مقايسه با اصÙهان، ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© دانست؟ ايران چطور؟ راستی اگر دبير Ú©Ù„ سازمان ملل بوديم، برای ارتقاء سلامت جهان برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± را اجرا نمی کرديم؟ اول با رهبران Ù…ØÙ„ÛŒ -کشور ها -مذاکره Ù…ÛŒ کرديم. بعد از انها Ù…ÛŒ خواستيم کميته يا تيم Ù…ØÙ„ÛŒ تشکيل دهند، مثلا شورای سلامت يا ... يعد آنها را در برنامه های مرتبط با سلامت خودشان مقتدر سازی Ù…ÛŒ کرديم ... بعد.... Ùقط ابعاد ÙØ±Ù‚ Ù…ÛŒ کند. مثلا در ÙŠÚ© روستا، کدخدا را Ù…ÛŒ بينيم، بعد تيم تشکيل Ù…ÛŒ دهيم، بالاخره همه Ú©Ù‡ درگير نيستند. بعضی کمتر، بعضی بيشتر، درست مثل کشور های جهان.
اگر ندانيم چقدر، انوقت خيلی Ø·Ø±Ø Ù‡Ø§ اجتماع Ù…ØÙˆØ± Ù…ÛŒ شود.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
Rafiey عضو اصلی

|
| تاريخ ارسال شنبه, 30, مهر, 1384 ساعت 16:17 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
والله تا آنجا Ú©Ù‡ من یادم هست، اجتماع بودن یک اجتماع به روابط جهره-به-چهره Ùˆ نظام ارزشی مشترک Ùˆ Ù…Ù†Ø§ÙØ¹ مشترک Ùˆ منابع مشترک Ùˆ سرنوشت مشترک Ùˆ این جور چیزهاست. شما هم درست Ù…ÛŒ گویی، کما اینکه "اجتماع اروپایی" (EC) یک قاره با همه ÛŒ عظمتش را در بر Ú¯Ø±ÙØªÙ‡. Ø¨Ø§ÙØªØ§Ø± (context) کاربرد واژه است Ú©Ù‡ معنای آن را بهتر روشن Ù…ÛŒ کند.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال شنبه, 30, مهر, 1384 ساعت 20:06 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
من هم با شما مواÙقم، Ùˆ البته اين موضوع خيلی به کار ما در مقتدر سازی مربوط Ù…ÛŒ شود. چون وقتی ما از منظر دولتی Ù…ÛŒ خواهيم مقتدر سازی کنيم، بايد آمار بدانيم Ùˆ امار بدهيم. چون پول Ùˆ بودجه ØØ³Ø§Ø¨ دارد. اما در عمل Ùˆ روی زمين، نمی شود ÙŠÚ© اجتماع را دقيقا ÙŠÚ© Ù…ØÙ„Ù‡ دانست مگر انکه بدانيم مردم ساکن اين Ù…ØÙ„Ù‡ ØŒ وجه مشترک ارزشی Ùˆ ... دارند Ùˆ معموالا وقتی اسيب های اجتماعی پيش Ù…ÛŒ آيد، در Ù…ØÙ„اتی است Ú©Ù‡ اهالی آن، از صد روستا Ùˆ شهر به آنجا مهاجرت کرده اند Ùˆ کسی، برای پيزی ارزش قائل نيست Ú†Ù‡ رسد به سرنوشت Ù…ØÙ„Ù‡ Ùˆ نظام ارزشی ان Ùˆ ... در اين صورت ØŒ اينکه ما در اين Ù…ØÙ„ه، مشغول اجرای برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ±ØŒ يعنی برنامه ای Ú©Ù‡ Ù…ØÙˆØ±ÙŠØª اش با اجتماعات Ù…ØÙ„ÛŒ است کار Ù…ÛŒ کنيم زير سوال Ù…ÛŒ رود. مگر انجا اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© بود Ú©Ù‡ .... البته به نظر ما اول بايد اجتماع بسازيم ØŒ بعد مثلا توانمند سازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± را پياده کنيم. ما به چيزی قبل از آن نياز داريم.
از طر٠ديگر، به نظر Ù…ÛŒ رسد Ø·Ø±Ø Ø¬Ø§Ù…Ø¹ پيشگيری از اعتياد Ú©Ù‡ در دوره قبل از دکتر رÙيعی عزيز به اجرا در امد هم برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± بوده، Ùقط دوستان ما در ان موقع با ادبيات علمی اش آشنا نبوده اند. دوستانی Ú©Ù‡ در همايش شرکت Ù†ÙØªØŒ در اولين سال بررسی تجارب برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± از اعتياد در تهران برگزار شد بوده اند بخاطر دارند Ú©Ù‡ Ù…Ø¨Ø§ØØ«Ù‡ ای بين دکتر بينازاده Ùˆ دکتر نارنجی ها Ø·Ø±Ø Ø´Ø¯. دکتر نارنجی ها معتقد بود Ú©Ù‡ Ø·Ø±Ø Ø¬Ø§Ù…Ø¹ هم اجتماع Ù…ØÙˆØ± بوده Ùˆ بينای بزرگ مخال٠بود.البته بايد اعترا٠کرد Ú©Ù‡ دکتر رزاقی هم در Ù…ØµØ§ØØ¨Ù‡ اش با سايت اعتياد ايران معتقد بود Ú©Ù‡ Ø·Ø±Ø Ø¬Ø§Ù…Ø¹ØŒ چون Ø·Ø±Ø Ø¬Ø§Ù…Ø¹ÛŒ بوده، مشکل داشته Ùˆ برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± بهتر است اما
ÙŠÚ© عده ای در تهران، هر استان را Ùˆ هر شهرستان را ÙŠÚ© اجتماع در نظر Ù…ÛŒ گيرند -به جای Ù…ØÙ„Ù‡- Ùˆ از رهبران Ù…ØÙ„Ù„ÛŒ - بخوانيد مسئولين دولتی - Ù…ÛŒ خواهند Ú©Ù‡ تشکيل تيمی - بخوانيد کميسيون - پيشگيری از اعتياد بدهند Ùˆ با Ú©Ù…Ú© Ùˆ همÙکری اين کميسيون، انچه به به نظر اين تيم ØŒ پيشگيری از اعتياد دانسته Ù…ÛŒ شود، با Ú©Ù…Ú©ÛŒ راهنمايي ملاک قرار Ù…ÛŒ دهند Ùˆ اين تيم يا کميسيون کار پيشگيری از اعتياد Ù…ÛŒ کند. هر استانی Ø·Ø±Ø Ø¬Ø§Ù…Ø¹ بنويسد، ما پول Ù…ÛŒ دهيم. البته اصرار هم بوده Ú©Ù‡ با مواÙقت رهبران Ù…ØÙ„ÛŒ Ùˆ کليه Ø°ÙŠÙ†ÙØ¹Ø§Ù† باشد. ØØ¶ÙˆØ± موسسات غير دولتی هم نشان از توجه به عام مردم بود.
هر دو Ø·Ø±ØØŒ اجتماع Ù…ØÙˆØ± ÙØ¹Ù„ÛŒ Ùˆ Ø·Ø±Ø Ø¬Ø§Ù…Ø¹ قبلی اجتماع Ù…ØÙˆØ± بوده، Ùقط در Ø³Ø·ÙˆØ Ù…ØªÙØ§ÙˆØª اشکالش Ú†Ù‡ بود؟ شايد صد ها اشکال بشود ÙŠØ§ÙØª ولی از همه مهمتر اينکه ذاتا، اگر کسی روی صندلی دولت بنيشند، Ùˆ در پست خدايگانی باشد، ايا ذاتا Ù…ÛŒ تواند بردگان را نجات دهد؟ Ùˆ اگر خدايان نکنند Ú†Ù‡ کسی اين کار را بايد انجام دهد؟
البته همان طور Ú©Ù‡ دکتر رÙيعی عزيز Ú¯ÙØªÙ†Ø¯ØŒ Ø¨Ø§ÙØªØ§Ø± واژه است Ú©Ù‡ معنی آن را روشن Ù…ÛŒ کند.شايد اين نکته هم مهم باشد Ú©Ù‡ در Ø·Ø±Ø Ø¬Ø§Ù…Ø¹ مشارکت استانی مهم بود Ùˆ در برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± Ùˆ مقتدر سازی ÙØ¹Ù„ی، مشارکت ØØ¯Ø§Ú©Ø«Ø±ÛŒØŒ با ØØ¶ÙˆØ± زيرين ترين لايه ها، تا برده ترين بردگان در برنامه ÙØ¹Ø§Ù„ شوند. Ùˆ دست اين خدايان هر Ú†Ù‡ کوتاه تر گردد. Ùˆ عجيب نيست Ú©Ù‡ در تعري٠جناب اقای معين هم، اجتماع، با مشارکت مستقيم همراه دانسته شده است.
ØØ§Ù„ا شما Ú©Ù‡ همچنان بگوييد اين جهانشاهی مدام سنگ خانه های زندگی را به سينه Ù…ÛŒ زند اما ØØ¯ÛŒ جدی در اين Ø·Ø±ØØŒ من همه اينها را در نظر Ú¯Ø±ÙØªÙ…. از تشکيل اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© تا Ù†ØÙˆÙ‡ توانمند سازی اش، از تناسب ÙØ±Ù‡Ù†Ú¯ÛŒ اش با ادبيات عام ÙØ±Ù‡Ù†Ú¯ÛŒ ما ØŒ تا تناسب ÙØ±Ù‡Ù†Ú¯ÛŒ اش با ادبيات مذهبی ما ØŒ از ميزان مشترک بودن تا Ù…ØØ¯ÙˆØ¯Ù‡ اجتماع ØŒ از نياز سنجی Ùˆ پژوهش مشارکتی تا Ù†ØÙˆÙ‡ اقدام Ùˆ تشکيل تيم اجرايي
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
Rafiey عضو اصلی

|
| تاريخ ارسال پنج شنبه, 5, آبان, 1384 ساعت 10:40 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
من نمی دانم چرا یک عده از شیعیان شما را به لقب "جان نثار" Ù…ÙØªØ®Ø± کردند؟ شما Ú©Ù‡ همخه اش دارید پنبه ÛŒ ما را Ù…ÛŒ زنید. با این ØØ§Ù„ Ø·Ø±Ø "خانه های زندگی" شما هم Ø·Ø±Ø Ø¨Ø¯ÛŒ نیست اگر شما این قدر سنگش را به سینه نزنی .
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال جمعه, 6, آبان, 1384 ساعت 21:27 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
قربان روی ماهتان شوم، ÙØ¯Ø§ÛŒ آن چشمان آلبالويتان شوم، من غلط بکنم Ú©Ù‡ پنبه زنی کنم، من کجا پنبه شما را زده ام، دست من به پنبه شما Ù…ÛŒ رسد؟؟؟؟؟
ولی اين جان نثار گری هم عجب مشکلی است . آدم خسرالدنيا Ùˆ الاخره Ù…ÛŒ شود. از ÙŠÚ© طر٠از شما Ù…ÛŒ خوريم Ùˆ از ان طر٠از شيعيان شما، Ùکر کنم همين Ú©Ù‡ منسوب به جان نثاری شدم از رجال تهران Ù…ØØ³ÙˆØ¨ Ù…ÛŒ شوم Ùˆ Ú©Ø§ÙØ± Ù…Ù„ØØ¯.... البته از چشم مظلومينی به نام شهرستانی ها
ولی خارج از شوخی، Ø§Ù†ØµØ§ÙØ§ دلم برای برنامه پيشگيری از اعتياد اجتماع Ù…ØÙˆØ± Ù…ÛŒ سوزد. نه اينکه کار دولتی است، رشته مورد علاقه من بود Ú©Ù‡ پيدايش نمی کردم.Ùˆ ØØ§Ù„ا Ù…ÛŒ خواهم به بهترين ØØ§Ù„ت نقدش کنم، Ùˆ لابلای نکاتش چيزی ياد بگيرم. اما Ù…ØªØ§Ø³ÙØ§Ù†Ù‡ ÙŠÚ© مشکل وجود دارد. نمی شود برنامه را از مدير برنامه جدا Ú¯Ø±ÙØª. وقتی نکته ای از برنامه Ù…ÛŒ گوييم ØŒ مدير پنبه هايش تکان Ù…ÛŒ خورد. اما ØØ¯Ø§Ù‚Ù„ همين چند نکته در مورد ØªÙØ§ÙˆØª مقتدر سازی با توانمند سازی يا تعري٠ما از اجتماع، هر چند ناقص است Ùˆ نظر دوستان دانشمند مان در کنارش نيامده است اما نگاه ما را به برنامه ارتقاء سلامت Ùˆ توانمند سازی Ùˆ ... تغيير Ù…ÛŒ دهد. اينکه Ù…Ùهوم مقتدر سازی را دستکاری نکنيم اما بجای آن، بيشتر توانمند سازی کنيم. Ùˆ اينکه Ù…ØÙ„Ù‡ يا مدرسه يا Ù…ØÙŠØ· کار را اجتامع Ú©ÙˆÚ†Ú© نگيريم، چون ممکن است از نظر ما، انها وجه مشترک داشته باشند يا با هم زندگی کنند اما از نظر خودشان، هر کدام از ساکنين آن خود را متعلق به اجتماع ديگری بداند Ùˆ ما بايد اول community building کنيم. نه اينکه با تعري٠خودمان کاجتماع را موجود ÙØ±Ø¶ کنيم Ùˆ برويم سراغ رهبران Ù…ØÙ„ÛŒ اش Ùˆ تيم ساختن Ùˆ ....
اين ايراد بزرگی به برنامه اجتماع Ù…Ø.ر است. Ú†Ù‡ مدلی Ú©Ù‡ در Ø¯ÙØªØ± آسيب ها اجرا شده Ùˆ Ú†Ù‡ مدلی Ú©Ù‡ در Ø¯ÙØªØ± ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ù…ØÙ„Ù‡ ای واعتياد سازمان بهزيستی اجرا Ù…ÛŒ شود . Ùˆ البته اين ايراد به برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± در پژوهش های مشارکتی وزارت بهداشت وارد نيست. آنها Ù…ØÙ„Ù‡ را انتخاب Ù…ÛŒ کنند. خط Ú©Ø´ÛŒ Ù…ÛŒ کنند. از اهالی رای گيری Ù…ÛŒ کنند Ùˆ هيات مديره ای تعَيين Ù…ÛŒ کنند. مسلما اين هيات مديره، رهبر Ù…ØÙ„Ù‡ است Ùˆ از دل آن تيم Ù…ØÙ„ÛŒ Ú©Ù‡ مجری است در Ù…ÛŒ ايد.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
مهرداد عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡

عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡
تاريخ عضويت: چهار شنبه, 12, آذر, 1382 _: __ ارسال ها: 46
|
| تاريخ ارسال پنج شنبه, 12, آبان, 1384 ساعت 12:07 |
|
|
|
خلاصه مقاله:ندارد
با سلام به عزيزان
به عرض ميرساند قرار است كارگاهي با عنوان سازمان يابي دردي ماه برگزار گردد. Ø§ØØªÙ…الا در آن كارگاه در مورد سازمان ÙŠØ§ÙØªÙ† Ø°ÙŠÙ†ÙØ¹Ø§Ù† يا ذي ربطان در قالب يك سازمان اجتماع Ù…ØÙˆØ± Ø¨ØØ« بسيار Ù…ÙØµÙ„ÙŠ خواهد شد. همانگونه كه ميدانيد برخي مطالعات سازمان يابي را بهترين استراتژي براي مقتدر شدن مي دانند در ØµØØ¨ØªÙ‡Ø§ÙŠ Ø¯ÙˆØ³ØªØ§Ù† نيز مشاهده ميكنيم كه اين Ø¨ØØ« به سرعت به Ù…Ùهوم جمع شدن Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ در قالب يك سازمان -در اينجا اجتماع كوچك- رسيد به هر ØØ§Ù„ جاي Ø®ÙˆØ´ØØ§Ù„ÙŠ است كه ادبيات اين نگرش انساني در ØØ§Ù„ توليد ملي است
__________________ Ù…Ù‡Ø±Ø¯Ø§Ø¯Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÙŠ
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال شنبه, 14, آبان, 1384 ساعت 21:12 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
آقای دکتر Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÛŒ عزيز،
اگر ممکن است معادل انگليسی سازمان يابی را هم Ø¨ÙØ±Ù…اييد تا بهتر منظور شما را بÙهميم: آيا منظور community organizing است؟
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
مهرداد عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡

عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡
|
| تاريخ ارسال شنبه, 14, آبان, 1384 ساعت 22:04 |
|
|
|
با سلام بلي منظور همان است كه ÙØ±Ù…وده ايد
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
Rafiey عضو اصلی

|
| تاريخ ارسال دو شنبه, 16, آبان, 1384 ساعت 09:46 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
البته community organizing یعنی سازماندهی اجتماع. یعنی community در آن عبارت Ù…ÙØ¹ÙˆÙ„ ÙØ¹Ù„ organizing است. ولی در سازمانیابی اجتماع، ظاهرا اجتماع ÙØ§Ø¹Ù„ است. لابد آقای دکتر Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÛŒ دلیلی برای این انتخاب خود دارند.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال چهار شنبه, 18, آبان, 1384 ساعت 20:00 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
نمی دانم چرا وقتی بين علما اختلا٠می Ø§ÙØªØ¯ØŒ بخصوص در بعد انتخاب معادل ÙØ§Ø±Ø³ÛŒØŒ Ø§ØØ³Ø§Ø³ خوبی دارم
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال چهار شنبه, 18, آبان, 1384 ساعت 20:13 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
ÙŠÚ© جمله ای هم در Ú¯ÙØªÙ‡ های دکتر Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÛŒ بود:
.......... Ù…Ùهوم جمع شدن Ø§ÙØ±Ø§Ø¯ در قالب يك سازمان -در اينجا اجتماع كوچك- رسيد به هر ØØ§Ù„ جاي Ø®ÙˆØ´ØØ§Ù„ÙŠ است كه ادبيات اين نگرش انساني در ØØ§Ù„ توليد ملي است
به سهم خودم از هم کسانی Ú©Ù‡ در اين راه زØÙ…ت کشيدند تشکر Ù…ÛŒ کنم.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
مهرداد عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡

عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡
|
| تاريخ ارسال چهار شنبه, 18, آبان, 1384 ساعت 23:27 |
|
|
|
آنچه در منابع براي اين Ù…Ùهوم مي ايد يا موضوعات مرتبط بيشتر همين عبارت است اما ازعبارت
community organization
هم Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ مي شود در دو سوي يك طي٠ميزان مداخله سايرين واز جمله ارائه دهندگان خدمت در سازمان اجتماعي مهم است-مثلا در اهدا٠،برنامه ها ودراختيارگذاري منابع- سازمانيابي كه پيشنهاد آقاي دكتر جباري است براي مقتدر شدن در اجتماعات كوچك (به عنوان يك راهبرذبه معني ارتباط هدÙمند ذي Ù†ÙØ¹Ø§Ù† است كه ايجاد يا كمك در ايجاد اين ارتباط با هد٠در قالب يك ساختار به نام سازمان موضوع اصلي است)
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
Rafiey عضو اصلی

|
| تاريخ ارسال جمعه, 20, آبان, 1384 ساعت 08:30 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
قبول.
(راستی الان Ú†Ù‡ Ø§ØØ³Ø§Ø³ÛŒ داری، دکتر جهانشاهی؟)
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
مهرداد عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡

عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡
|
| تاريخ ارسال جمعه, 20, آبان, 1384 ساعت 09:41 |
|
|
|
با سلام
در جلسه اي كه روز چهارشنبه در وزارت Ø±ÙØ§Ù‡ در مورد مقتدر سازي Ùˆ نوشتن برنامه ملي آن برگزار شد،كارشناساني از بانك ملي ØØ¶ÙˆØ± داشتند Ùˆ از همكاري بانك Ùˆ كمكهاي Ùني براي سامان دهي اعتبارات خرد ØµØØ¨Øª شد،تابه تدريج مردم Ù…ØÙ„Ù‡ ها خود بتوانند مالك بانك شوند (نظير برخي بانكهاي ديگر مثل گرامين بانك وبرخي بانكها در هندوستان(درآنجا Ø¨ØØ« بيمه درمØÙ„Ù‡ ها هم Ù…Ø·Ø±Ø Ø´Ø¯)كه مورد استقبال كارشناسان بانك قرار Ú¯Ø±ÙØª بنابراين ممكن است Ùكر كنيم كه چهار موضوع ،بيمه Ù…ØÙ„Ù‡ ها،مقتدر شدن Ùˆ سازمان يابي واعتبارات خرد همگي Ù…ÙØ§Ù‡ÙŠÙ… وابزارهايي براي نگاه دارايي Ù…ØÙˆØ± هستند Ù„Ø·ÙØ§ راهنمايي ÙØ±Ù…اييد.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
moein عضو تالار

|
| تاريخ ارسال شنبه, 21, آبان, 1384 ساعت 17:16 |
|
|
|
مشخصات نويسنده:Ù…ØÙ…د ØØ³Ù† Ù…ØÙ‚Ù‚ معین
خلاصه مقاله: اغتنام ÙØ±ØµØª برای PARTICIPATION
سلام دوستان
جناب دکتر Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÛŒ ! ورود بانک ملی به برنامه ملی توانمندسازی اجتماع Ù…ØÙˆØ± – بخوانید برنامه ملی اقتدار Ø§ÙØ²Ø§ÛŒÛŒ اجتماع Ù…ØÙˆØ± Ùˆ یا مقتدرسازی اجتماع Ù…ØÙˆØ±- بسیارمغتنم است Ùˆ نوعی Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ از انباشت تجربه موجود کشور Ùˆ جلوگیری از نهاد سازی های غیر ضروری Ùˆ پرهزینه رایج در این سرزمین سوخته است. Ù„Ø·ÙØ§ در باره نگاه دارائی Ù…ØÙˆØ± Ú©Ù‡ به عنوان ÙØµÙ„ مشترک چهار مقوله Ùوق Ù…Ø·Ø±Ø Ú©Ø±Ø¯Ù‡ اید؛ Ú©Ù…ÛŒ ØªÙˆØ¶ÛŒØ Ø¯Ù‡ÛŒØ¯ تا بتوانیم وارد Ø¨ØØ« شما شویم.ضمنا این جلسات قرار بود سه شنبه ها برگزار شود؛ چرا اینقدر پویایی دارد؟ یک روز دوشنبه دعوت Ù…ÛŒ کنند!! یک روز یک شنبه ! واینک چهارشنبه!!!! آیا همان سه شنبه ها Ú©Ù‡ روز مصوب کار گروه اصلی هم بود!!! بهتر نیست؟ضمنا نوزاد مجازی Ù‡ÙØªØ§Ø¯ Ùˆ دو ساعته ما را هم Ú©Ù‡ در نطÙÙ‡ رهسپار Ø³ÙØ± Ùین کاشان کرده اند!!!!!!به هر روی ما اهل مشارکت - البته نه از نوع ایرانی آن- بوده Ùˆ در خدمتیم.تا Ú†Ù‡ پیش آید ÙˆÚ†Ù‡ در نظر Ø§ÙØªØ¯ØŸ!
ويرايش شده توسط: moein on شنبه, 21, آبان, 1384 ساعت 17:30
__________________ معین
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال شنبه, 21, آبان, 1384 ساعت 20:06 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
آقای دکتر رÙيعی، اولا Ú†Ù‡ چيزی قبول؟ تشکر من را قبول کرديد يا نظر دکتر Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÛŒ را؟
آقای دکتر Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ÛŒ عزيز، آيا بيمه Ù…ØÙ„ات، اعتبار خرد Ùˆ سازمان يابی اجتماع راهکار هايي برای مقتدر شدن اجتماع نيستند؟
اگر نگاه ما دارايي Ù…ØÙˆØ± باشد، چرا از صندوق های قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ Ù…ØÙ„ÛŒ موجود يا Ú©Ù…ÛŒ تغيير ÙŠØ§ÙØªÙ‡ Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ نمی کنيم ØŸ اين صندوق ها دارايط Ù…ØÙ„ات ما هستند؟ در يزد چندين مسجد Ú©Ù‡ عملا سی بی او های ايرانی اسلامی ما Ù…ØØ³ÙˆØ¨ Ù…ÛŒ شوند صندوق تشکيل داده اند Ùˆ به مردم برای کار يا هر Ú†Ù‡ خودشان ØµÙ„Ø§Ø Ù…ÛŒ دانند وام Ù…ÛŒ دهند. ( با صندوق های قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ مثل بانک ها يا آنچه در اصÙهان رايج بوده Ùˆ هست اشتباه نشود!!! )
نگاه دارايي Ù…ØÙˆØ± يعنی نگاه به دارايي های موجود Ùˆ تقويت آنها. در تعري٠CBO Ø§Ù†ØµØ§ÙØ§ کليسا را ذکر Ù…ÛŒ کنند اما ما مسجد را در نظر Ù†Ú¯Ø±ÙØªÙ‡ ايم؟ اينهمه سی بی او با امکانات Ù…ÙØµÙ„
جناب آقای معين عزيز،
قسمت مربوط به خلاصه مقاله بخشی از تغييرات سايت بود برای اضاÙÙ‡ کردن نشريه به آن اما Ù…ØªØ§Ø³ÙØ§Ù†Ù‡ نرم Ø§ÙØ²Ø§Ø± نشريه کامل نشد Ùˆ همين بخش نشريه Ùˆ پذيرش مقالات به علاوه اين بخش خلاصه مقاله ماند وبال گردن ما. در هر صورت دوستان تØÙ…Ù„ کردند Ùˆ اين بخش اضاÙÛŒ را ناديده Ú¯Ø±ÙØªÙ†Ø¯ØŒ باز هم نظر شما است اما در هر صورت لزومی به نوشتن مطلبی داخل قسمت خلاصه مقاله نيست.
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
مهرداد عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡

عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡
|
| تاريخ ارسال يک شنبه, 22, آبان, 1384 ساعت 23:20 |
|
|
|
با سلام و تشكر
همان طور كه ØªÙˆØ¶ÙŠØ Ø¯Ø§Ø¯Ù‡ شد دارايي Ù…ØÙˆØ±ÙŠ Ø¨Ù‡ معني شناسايي امكانات ØŒØ§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ وسپس ØØ±ÙƒØª از شرايط نامطلوب نسبي به سمت شرايط بهتر است
درمورد روشهاي انباشت سرمايه يا دارايي هاي نقدي مردم در قالب شخصيتهاي ØÙ‚وقي نظير صندوقهاي قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ Ø§ØØªÙ…الا دو اشكال سنتي قابل ØÙ„ وجود دارد يكي نگاه هيجاني به سرمايه گذاري كه البته اساسا بد نيست دوم عدم Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ از مكانيسمهاي قا
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
jahanshahi مدير تالار

مدير داخلی
|
| تاريخ ارسال سه شنبه, 24, آبان, 1384 ساعت 16:36 |
|
|
|
خلاصه مقاله:
جناب دکتر Ø§ØØªØ±Ø§Ù…ی،
نمی دانم Ú©Ù‡ آيا منظور از دارايي Ù…ØÙˆØ±ÛŒØŒ همان asset-based است، چون من اين تعبير را از شما ياد Ú¯Ø±ÙØªÙ‡ ام، Ùˆ تا انجا Ú©Ù‡ بخاطر دارم Ùˆ از کلمه دارايي Ù…ØÙˆØ±ÛŒ بر Ù…ÛŒ ايد، ØŒ اين واژه با تعري٠شما يعنی شناسايي امكانات ØŒØ§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ وسپس ØØ±ÙƒØª از شرايط نامطلوب نسبي به سمت شرايط بهتر همخوان نيست. دارايي Ù…ØÙˆØ±ÛŒ يعنی شناسايي، Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ Ùˆ ØØ±Ú©Øª بر اساس يا با توجه به دارايي ها نه کمبود ها يا نداشته ها، Ùˆ ما در کشورمان برای اعتبار خرد، دارايي داريم، برای چينش امکانات در Ø³Ø·Ø Ù…ØÙ„Ù‡ ها، مساجد را داريم Ùˆ ...
اصولا دارايي ما در ÙŠÚ© Ù…ØÙ„Ù‡ چيست؟ مردم خوب+امکاناتی مثل مدرسه يا مسجد، ÙŠÚ© مغازه دار خوب Ùˆ ...
ØØ§Ù„ا اگر صندوق قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ بود چطور؟
اصولا چطور Ùهميده ايم Ú©Ù‡ صندوق های قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ هيجان Ù…ØÙˆØ± هستند؟ تØÙ‚يق کرده ايم؟ دومين اشکال اينها چيست؟ Ùˆ من Ùکر Ù…ÛŒ کنم Ú©Ù‡ اشکال اساسی ما!!! اين است Ú©Ù‡ تصميم گيرنده ايم، نه مردم، آنهم در مورد مردم ØŒ برای مقتدر سازی مردم Ùˆ در Ø¨ØØ« مقتدر سازی!!!!
ما اگر تسهيل گر هستيم بايد کارمان تسهيل داراي Ù…ØÙˆØ±ÛŒ در Ø³Ø·Ø Ø§Ø³ØªØ§Ù† ها، Ùˆ شهرستان ها Ùˆ ... است. مردم منجی نمی خواهند، صندوق های قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ در هر شهر Ùˆ هرهنگی ÙŠÚ© معنی را داردو مردم ÙŠÚ© برداشت Ù…ØªÙØ§ÙˆØª از اش دارند. اين ها همه دارايي مردم است. اگر يزدی ها آن را خوب Ù…ÛŒ دانند، همانه را تقويت کنيم، اگر اصÙهانی ها بد Ù…ÛŒ دانند بپرسيم Ú†Ù‡ کنيم! .ÙØ±Ø¯Ø§ در نقد خدمات ما Ùقط Ù…ÛŒ گويند چرا نگذاشتی ما تصميم بگيريم، Ùˆ Ùقط دليل ما اين است Ú©Ù‡ ما باسواد بوديم ما متخصص بوديم Ùˆ ... Ùˆ بهتر از شما Ù…ÛŒ Ùهميديم صندوق قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ چگونه است! وگرنه Ø§Ù†ØµØ§ÙØ§ Ú†Ù‡ دليلی داريم. واقعا برای پيشبرد برنامه اجتماع Ù…ØÙˆØ± يا مقتدر سازی يا ... چقدر بزرگان تهران نشين کار تسهيل گری برای ما روستا ييان انجام داده اند؟ در يزد صندوق های قرض Ø§Ù„ØØ³Ù†Ù‡ مسجدی خيلی خوب کار Ù…ÛŒ کنند. اگر من بگويم بايد ... Ù…ØÙˆØ± تشکيل دهيد به جرم غرب زده بيرونم Ù…ÛŒ کنند Ùˆ اگر به مديران بگويم ... Ù…ÛŒ گويند هنوز اجتماع Ù…ØÙˆØ± را Ù†Ùهميده ای چون ... ØŒ پس اخراج، ما کارمند ها هم از مردم چوب Ù…ÛŒ خوريم هم از مديران
همايش مدارس در قشم، سال 82ØŒ پيشنهاد کردم Ø·Ø±Ø Ø±Ø§ ما بدهيم، شما اگر با اصول اجتماع Ù…ØÙˆØ±ÛŒ هماهنگ نبود، رد کنيد. ØŒ شما Ùˆ دکتر بينازاده مواÙÙ‚ بوديد. اما هنوز من همان درد را دارم Ùˆ شما....
|
| ابتداي صفحه |
|
| |
مهرداد عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡

عضو ØªØØ±ÙŠØ±ÙŠÙ‡
|
| تاريخ ارسال سه شنبه, 24, آبان, 1384 ساعت 23:48 |
|
|
|
با ÙØ±Ù…ايشات آقاي دكتر جهانشاهي در مورد نقش مردم يعني ذي ربط بودن آنها وذي Ù†ÙØ¹ بودن وبرنامه دادن ÙˆØ§ØØ³Ø§Ø³ مالكيت من هم مواÙقم اما در مورد دارايي Ù…ØÙˆØ±ÙŠ Ø§Ú¯Ø± آن را با Ù…ÙØ§Ù‡ÙŠÙ… مربوط به توسعه ÙˆÙØ±Ø§ÙŠÙ†Ø¯ اقتدار Ø§ÙØ²Ø§ÙŠÙŠ ÙƒÙ‡ طبيعتا بايد رو به جلو باشد يكجا ببينيم در ذات خود ØØ±ÙƒØª دارد وقاعدتا ØØ±ÙƒØª جهت ميخواهد اوا اين جهت را Ú†Ù‡ كسي معلوم مي كند اختلا٠نظر در موردش وجود دارد ولي Ø§ØØªÙ…الا بهترين كسان مردم آن اجتماع كوچك هستند به هر ØØ§Ù„ منظور من از مقتدر شدن دارايي Ù…ØÙˆØ± ÙØ±Ø§ÙŠÙ†Ø¯ÙŠ Ø§Ø³Øª كه در آن بر اساس داشته ها ونيمه پر ليوان ØØ±ÙƒØª وبرنامه ريزي صورت ميگيرد Ùˆ اعتبارات خرد اجتماع كوچك از مهمترين ÙˆØ§ØØªÙ…الا قابل انباشت ترين اين دارايي هاست
|
| ابتداي صفحه |
|
| |