به سايت اعتياد ايران خوش آمديد
تالار کنفرانس
 Ø³Ø§ÙŠØª اعتياد ايران > تالار کنفرانس
عنوان عنوان: مقتدر سازی ارسال پاسخارسال موضوع جديد
نويسنده
متن << موضوع قبلی | موضوع بعدی >>
sina
عضو فعال
عضو فعال

تاريخ عضويت: دو شنبه, 20, مهر, 1383
_: __
تاريخ ارسال دو شنبه, 21, شهريور, 1384 ساعت 22:56 |

یعنی چه وچطور؟

ابتداي صفحه ارسال نامه خصوصي به ليست دوستان اضافه شود

moein
عضو تالار
عضو تالار

تاريخ عضويت: سه شنبه, 22, شهريور, 1384
تاريخ ارسال سه شنبه, 22, شهريور, 1384 ساعت 08:42 |

جهان یادگار است Ùˆ ما رفتنی         به گیتی نماند به جز گفتنی

سلام من امروز به جمع اعضا این سایت پیوستم. خوب است باز کننده محترم بحث مفهوم مقتدر سازی از نظر خودشان را کمی توضیح داده و باب بحث را بهتر از این بگشایند.

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ عضويت: پنج شنبه, 23, مرداد, 1382
تاريخ ارسال سه شنبه, 22, شهريور, 1384 ساعت 21:56 |

جناب اقای Ù…عين

خير مقدم، اتفاقا ديروز صبح دکتر احترامی کتاب جالب شما در مورد ارزيابی توانمند ساز را به من معرفی کردند. کتاب ارزشمند و قابل توصيه ای است. از اينکه با ما هستيد خوشحالم بخصوص در بحث مقتدر سازی

ويرايش شده توسط: jahanshahi on سه شنبه, 22, شهريور, 1384 ساعت 22:11

sina
عضو فعال
عضو فعال

تاريخ عضويت: دو شنبه, 20, مهر, 1383
تاريخ ارسال چهار شنبه, 23, شهريور, 1384 ساعت 23:51 |

خرد گرسخن برگزیند همی               همان راگزیندکه بیند همی

ازاین پرده برتر سخن گاه نیست          به هستیش اندیشه را راه نیست

دوست گرامی به جمع کارگران کاهش تقاضا خوش امدی

من بحث را باز نکردم من سوالم را مطرح کردم وخیلی هم علاقه دارم که این بحث نخست مبتنی برادبیات موضوعی وفلسفه پشتیبان پیش رود وچون قرار است کارگاهی در بهزیستی کشور با این عنوان بزودی دائر شود علاقه مندم کارگزاران ان پیش نیاز های ممکن واحتمالا چالش ساز را قبلا بیان نموده تا انشاالله با ذهن خالی به این کارگاه نرویم

درضمن خدمت دکتر جهانشاهی ودوستان همکار ایشان در این کارگاه عرض می کنم که من بدلیل علاقه خیلی زیاد به این عنوان وسوالات زیاد با انتظارات زیادی به تهران می ایم واز حالا به استقبال کاستی های خودم در این بحث شتافتم

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال شنبه, 26, شهريور, 1384 ساعت 20:38 |

نادر جان، خوشحالم Ú©Ù‡ اين بحث يا به قول خودت سوال را طرح کردی، Ùˆ ممنون Ú©Ù‡ قبل از اينکه اين چالش های فکری Ùˆ نواقص امثال من را در در تهران گوشزد کنی، همين جا  به پخته تر شدن بحث کارگاه تهران Ú©Ù…Ú© Ù…ÛŒ Ú©Ù†ÛŒ. پس خواهش Ù…ÛŒ کنم مثل قبل با نکته سنجی هايت ما را Ú©Ù…Ú© Ú©Ù†.

من برای کارگاه مقتدر سازی مقاله ای اماده کردم Ú©Ù‡ آن را Ù…ÛŒ توانی از همين لينک بگيری، ممنون Ù…ÛŒ شوم از Ú©Ù…Ú© تو Ùˆ جناب اقای معين عزيز Ùˆ ساير دوستان  استفاده کنم.

http://www.iranaddiction.com/mag/upload/emp_1761835434.doc 

همانطور که در بحث موفقيت برنامه های پيشگيری اوليه هم اشاره کردم، به نظر می رسد امروزه يکی از عمده ترين دلايل اسيب های اجتماعی که همان ابعاد اجتماعی مسائل سلامتی است به ناتوانی در تصميم گيری افراد، خانواده ها و اجتماعات برمی گردد و پيشگيری اوليه ، ثانويه و ثالثيه از اعتياد، يعنی مقتدر سازی فردی، خانوادگی و اجتماعی افراد در خصوص اعتياد

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال چهار شنبه, 30, شهريور, 1384 ساعت 16:54 |

مقتدر سازی يعنی مقتدر کردن افراد يا اجتماعاتی از افراد، يعنی کاری کنيم که ديگران هم بتوانند برای زندگی شان تصميم بگيرند.

مقتدر سازی با طرح ها Ùˆ برنامه هايي انجام Ù…ÛŒ شود Ú©Ù‡ به مقتدر شدن مردم  Ù…ÛŒ انجامد. مثلا تسهيل دسترسی مردم به اطلاعات Ùˆ ...

مقتدر سازی فرايندی است Ú©Ù‡ توسط مقتدر Ø³Ø§Ø² ها انجام Ù…ÛŒ شود Ùˆ مقتدر شدن فرايندی است Ú©Ù‡ توسط مردم صورت Ù…ÛŒ پذيرد. 

مقتدر ساز ها عبارتند از دولت ها Ùˆ موسسات وابسته، موسسات غير دولتی، نهاد های مدنی، رسانه ها، فعالين اجتماعی Ùˆ ... Ú©Ù‡ هر کدام کار خودشان را برای مقتدر شدن مردم انجام Ù…ÛŒ دهند. ( همينطور مقتدر شدن خودشان، کارکنانشان Ùˆ ... )

به گفته لاوراک Ùˆ لابونته، مقتدر شدن  فرايندی از پايين به بالا است Ùˆ Ú©Ø§Ù…لا مردمی است اما مقتدر سازی در برنامه های ارتقاء سلامت در بسياری از کشور های جهان، بخصوص استراليا Ùˆ کانادا،در زمينه ای سنتی Ùˆ از Ø¨Ø§Ù„ا به پايين در حال انجام است  Ùˆ همين نکته اهميت زيادی دارد Ú©Ù‡ گاه ما مقتدر ساز ها فراموش Ù…ÛŒ کنيم Ú©Ù‡ Ú©Ø§Ø±Ù…ند Ø¯ÙˆÙ„ت هستيم Ùˆ در دولت، آنهم اين دولت با همه تونايي ها Ùˆ ناتوانی هايش Ú©Ø§Ø± Ù…ÛŒ کنيم. اما اگر عضو ÙŠÚ© موسسه غير دولتی بوديم،  باز هم Ù…ÛŒ توانستيم مقتدر سازی کنيم ما موانع  Ùˆ راهکار های متفاوتی پيش روی ما بود. ØŒ کتاب های متفاوتی هم بايد Ù…ÛŒ خوانديم Ùˆ ...

چون ÙŠÚ©ÛŒ از کارگاه های Ú©Ø§Ø±Ú¯Ø§Ù‡ مقتدر سازی، بررسی تجارب استان ها Ùˆ موانع مقتدر سازی انها است لذا بررسی موضوع از اين جنبه ها اهميت زيادی دارد:

1-موانع مقتدر سازی از Ø¨Ø§Ù„ا به پايين، Ùˆ موانع مقتدر سازی از پايين به بالا چيست؟ 

Ùˆ نکته مهم تر اينکه:

2-مقتدر سازی، چه از بالا و چه از پايين چه ربطی به پيشگيری از اعتياد دارد؟

moein
عضو تالار
عضو تالار

تاريخ ارسال شنبه, 2, مهر, 1384 ساعت 14:41 |

دوستان عزیز سلام

مقاله دکتر جهانشاهی را خواندم.بازی زیرکانه ایشان با مفاهیم مقتدر سازی Ùˆ اقتدار افزایی موجب شد تا شروع به نوشتن مقاله توانمند سازی اجتماع محور کنم.قصد داشتم این مقاله را تا آخر شهریور نوشته ومنتشر کنم Ú©Ù‡ نشد. علت آن هم خراب شدن کامپیوترم بود. انشاءالله  ویرایش  نهایی یک مقاله دیگررا Ú©Ù‡ تمام کردم؛ادامه مقاله  ØªÙˆØ§Ù†Ù…ند سازی را خواهم نوشت. در ادامه مقاله به تعریف مفهوم توانمند سازی Ùˆ بسط مباحث پیرامون آن خواهم پرداخت.در این بسط نقدی هم بر مطالب دکتر جهانشاهی خواهم زد. مقدمه مقاله توانمند سازی اجتماع محور را دست به نقد در اینجا بخوانید

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال جمعه, 8, مهر, 1384 ساعت 00:39 |

حالا جدا مقتدر سازی درست است يا توانمند سازی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ و چرا؟

moein
عضو تالار
عضو تالار

تاريخ ارسال شنبه, 9, مهر, 1384 ساعت 13:45 |

سلام دوباره  Ø¯ÙˆØ³ØªØ§Ù†

چهارشنبه در کرج بودم Ú©Ù‡ خبر دار شدم روز آخر سمینار شماست!! 50 جلد کتاب ارزشیابی توانمند ساز  Ø±Ø§ تلفنی سفارش دادند Ú©Ù‡  همان چهارشنبه صبح ساعت 10.5 به پیک سازمان بهزیستی تحویل شد. امیدوارم  Ú©ØªØ§Ø¨ به دست شرکت کنندگان در سمینار رسیده باشد Ùˆ  با استفاده صحیح Ùˆ کامل از فنون ارزشیابی مطرح شده در کتاب  Ø¨Ù‡ تدریج بر اقتدارشان افزوده شود.من منتظر مباحث جدید دکتر جهانشاهی Ùˆ سئوال کننده محترم  Ø¨Ø­Ø« مقتدر سازی در این تالار هستم Ú©Ù‡ بالاخره یعنی Ú†Ù‡ Ùˆ چطور؟ گسترش علامت سئوال مقابل توانمند سازی Ú©Ù‡ نشد گسترش بحث؟ همگان نیک بدانند Ùˆ آگاه باشند Ú©Ù‡ دانشجویان جامعه شناسی اصیل!!!!!!!! اهل مماشات نیستند . مقاله توانمند سازی اجتماع محور  Ø±Ø§ هم گسترش داده ام.  مطالبش را بخوانید Ùˆ با مطالب سمینار مقاقتو  مقایسه کرده Ùˆ سنتزتان را بنویسید تا ببنیم Ú†Ù‡ Ù…ÛŒ شود.مقاله من هنوز ناتمام است.

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال شنبه, 9, مهر, 1384 ساعت 21:16 |

Ø¬Ù†Ø§Ø¨ اقای معين عزيز،

درخواست من از اينکه بالاخره مقتدر سازی را بکار بريم يا توانمند سازی یا اقتدار افزايي را، به دليل نياز وحدت رويه در بکار بردن واژه ها است. چون در اين بحث، Ø§Ø² محضر شما تلمذ Ù…ÛŒ کنم، فکر میکنم مناسب تر باشد اگر واژه توانمند سازی را بکار گيريم.

ادامه مقاله توانمند سازی اجتماع محور شما را خواندم ، جالب بود. بخصوص نحوه شروع و نگارش ان، اما چون قرار است در نگارش آن به روال معمول سايت ما، فقط گير بدهيم و اذيت کنيم تا با اين نگرش نقادانه، مقتدر شويم، پس اجازه می خواهنم چند سوال بپرسم:

1- تونمند سازی اجتماع محورcommunity-based empowerment يعنی چه؟ منظورم معنی ان نيست. نامانوس بودن اين واپه است. توانمند سازی اجتماع محور هم هست. توانمند سازی غير اجتماع محور چطور است؟ شايد منظور اجتماعی است در برابر توانمند سازی فردی. اما کلمه محور کار را خراب می کند.

2- شايد جالب ترين نکته از مقاله Ø´Ù… برای من همين بود Ú©Ù‡ شما خود را در تعاريف رايج محدود نمی کنيد. نظر شما برای ما ايرانی ها به اندازه خارجی هايي بال چندين دکترا Ùˆ قرن ها تجربه با ارزش تر است. Ú†Ù‡ کسی گفته است Ú©Ù‡ تعاريف آنها درست تر است؟ ما بايد تعاريفی Ú©Ù‡ خود درک Ù…ÛŒ کنيم را عرضه کنيم. تا نقد شود. اگر مناسب Ùˆ پذيرفتنی بود از تعاريف آنها !!! اتفاقا خيلی بهتر است با اين توصيف ØŒ منظور از اين تعريف از اجتماع چيست؟

اجتماع: ساختار مردمانی که امکان مشارکت بی واسطه در امور مربوط به خود را داشته باشند.

چرا مشارکت Ø¨ÛŒ واسطه؟ اگر با واسطه باشد اجتماع نيست؟ به تعريف واژه نامه بهداشت جهانی، اجتماع مجموعه افرادی است Ú©Ù‡ با هم زندگی Ù…ÛŒ کنند Ùˆ يا وجه مشترک دارند. ادبيات علمی اجتماع محور Ùˆ توانمند سازی هم مثلا توصيه Ù…ÛŒ کند Ú©Ù‡ احساس تعلق در اجتماع بوجود آوريد، يا... يعنی اجتماع هست، متاسفانه احساس تعلق نيست. برخی اجتماعات هم بزرگ هستند. مثل ÙŠÚ© کشور، شهر يا Ù…حله، برخی هم Ú©ÙˆÚ†Ú© اند مثل خانواده

البته اين نکته را بايد اضافه کنم Ú©Ù‡ برنامه های مشارکتی Ùˆ اجتماع محور، برنامه هايي هستند Ú©Ù‡ بتوانند تا آنجا Ú©Ù‡ ممکن است مشارکت مستقيم را سبب شوند، اما Ù…شارکت هر Ú†Ù‡ مشتقيم تر مطلوب تر اما اين به آن معنی نيست Ú©Ù‡ اگر امکان مشارکت مستقيم نبود، اجتماع محسوب نمی شود.   

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال شنبه, 9, مهر, 1384 ساعت 23:35 |

Ú†ÙˆÙ† بحث شيرين توانمند سازی Ùˆ موضوع طرح ملی توانمند سازی مطرح است ممنون Ù…ÛŒ وشم دوستان اين چند مطلب يا مقاله را هم نگاهی بيندازند.

پژوهش مشارکتی در اموزش مشارکتی:

http://www.iranaddiction.com/mag/upload/Pa_Re_Art-Poster1_1826670450.doc 

پژوهش مشارکتی در برنامه های ارتقاء سلامت، نگاه از منظر دولت:

http://www.iranaddiction.com/mag/upload/Dideban_full_art_1893167856.doc

اسلايد های سخنرانی من در کارگاه مقتدر سازی، با عنوان تاملی بر اقتدار افزايي فردی و خانوادگی:

http://www.iranaddiction.com/mag/upload/emp_1612526383.ppt

اين هم بحث خانه های زندگی در همين سايت و دستور العمل های آن که به نظرم مصداق يکی از جامع ترين شيوه های توانمند سازی است و قابليت کاربرد در طرح ملی توانمند سازی را دارد. حداقل ارزش امتحان کردن را دارد.

http://www.iranaddiction.com/mag/forum_posts.asp?TID=219&PN=2&TPN=1

و لينک های آن: شامل دستورلعمل اجرایی و ...

دستور عمل نحوه تاسيس خانه زندگی

فرم ارزيابی از خانه های زندگی

استاندارد خانه ها

نحوه تشکيل خانه های زندگی پشتيبان

بروشور خانه زندگی در محلات صفحه اول و صفحه دوم

moein
عضو تالار
عضو تالار

تاريخ ارسال يک شنبه, 10, مهر, 1384 ساعت 14:40 |

دوست عزیز جناب  آقای دکترجهانشاهی Ùˆ سایر دوستان

سلام علیکم، برای اینکه به بحث با شما در این تالار بیشتر برسم. امروز  مقاله توانمند سازی اجتماع محور  را  جمع Ùˆ جور Ùˆ در وبلاگ برنامه ملی توانمند سازی اجتماع محورهم به طور کامل منتشر کردم. بنا براین هم اکنون  لا اقل در سه صفحه  امکان گفتگو پیرامون  موضوع شیرین توانمند سازی!! وجود دارد.

راستش را بخواهید ما در اجتماعات علمی امان به هم افقی Ùˆ زبان مشترک بیش از اینها نیاز داریم ودعواهای شکلی، ما را به جایی نمی رساند.مثلا اینکه معادل فارسی evaluation ارزیابی بگوییم یا ارزشیابی؟! Ùˆ یا معادل فارسی  empowerment   Ø±Ø§ توانمند سازی بگوییم یا اقتدار افزایی یا مقتدر سازی. به قول معروف باید از تعارف Ú©Ù… کرد Ùˆ بر مبلغ افزود. همانگونه Ú©Ù‡ در نتیجه گیری مقاله نوشتم:

باید مراقب دو چیز بود، نخست اینکه به تقلیل گرایی مفهومی Ùˆ بدتر ازآن به تحریف مفاهیم در عمل، دچار نشویم.دو دیگر آنکه الویت ها را درست تشخیص دهیم. این مراقبت مستلزم  صداقت، علم، اعتماد به نفس Ùˆ مردم دوستی است.

در مورد نکات یادداشت  بالا نیز به عرض دوست شفیق خودم برسانم Ú©Ù‡ خدا را خوش نمی آید بهمین زودی سئوالات سخت سخت بپرسید Ùˆ ما را به درد سر بیندازید.اما برای خالی نبودن عریضه عرض کنم Ú©Ù‡:

یکم: به نظر من توانمند سازی افراد هم داریم.اما این به  معنی مبتنی بر اجتماع نبودن توانمند سازی نیست. مثلا کار های شما برای  کاهش تقاضا ÛŒ اعتیاد افراد است اما برنامه های اتان اجتماع محور است.چون فرد را به طور مصنوعی نمی شود از اجتماع اطرافش Ú©Ù‡ خانواده Ùˆ محله اش باشد جدانمود.اما مثل اینکه قبلا ها معتادان را Ù…ÛŒ بردند Ùˆ در محل های مخصوص Ùˆ دور از خانواده Ùˆ محل  زندگی اشان  ترک اعتیاد Ù…ÛŒ دادند Ø› آیا  کار آنها نوعی توانمند سازی غیر اجتماع محور بوده یا نبوده ØŸ ممکن است بگویید این کار اساسا توانمند سازی نبوده است.اگر این را بگویید به شما Ù…ÛŒ گویم Ú©Ù‡ بنابراین نمی توان  بدون منظور داشتن معنای مشترکی از  توانمند سازی در باره اش به نتیجه رسید.

دوم:در پیشینه علمی رشته  جامعه شناسی به خصوص در آثار تونیس جامعه شناس آلمانی بین جامعهsociety  Ùˆ اجتماع community تفاوت های ماهوی به لحاظ:مقاصد اعضا،نوع شرکت، عامل ونوع  Ù‡Ù…بستگی وجود دارد.اگر علاقه مند به این مباحث باشید باهمین کلید واژها Ù…ÛŒ توانید از طریق Ú¯ÙˆÚ¯Ù„ با تفاوت های اجتماع Ùˆ جامعه بیشتر آشنا شوید.در اجتماع به دلیل Ú©ÙˆÚ†Ú© بودن Ø› روابط چهره به چهره ØŒ نوع علائق Ùˆ عوامل دیگرامکان  مشارکت بی واسطه وجود دارد.البته توجه داشته باشید Ú©Ù‡ من قصد ارائه تعریف جهانشمول  از اجتماع نداشته ام. تعریفی ارائه کردام Ú©Ù‡ نفع معرفتی من را در ارتباط با مقوله توانمند سازی اجتماع محور بهتر تامین نماید.همانگونه Ú©Ù‡ ملاحظه Ù…ÛŒ فرمایید این تعریف مغایزر با تعریف واژه نامه بهداشت جهانی Ú©Ù‡ شما بیان فرمودید هم نیست وبا توضیحات تکمیلی Ú©Ù‡ خودتان در مورد برنامه های مشارکتی Ùˆ اجتماع محور اضافه نموده اید سازگار تر است! اینطور نیست؟

شاد باشید

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال يک شنبه, 10, مهر, 1384 ساعت 17:07 |

Ø¯ÙˆØ³Øª عزيز، شايد سوالم را واضح نپرسيدم:

فرق بين اين دو واژه چيست؟

community-based empowerment &  community empowerment

Ù…ثلا ÙŠÚ© پروژه را Ù…ÛŒ شود مبتنی بر اجتماع دانست،اما اصطلاح community based health promotion قدری دور از ذهن است چون ارتقاء سلامت اجتماع محور هم هست.

تعريف شما از اجتماع قدری جالب است. چون ما ØŒ به نظرم با تعريف اجتماع مشکل داريم. مثلا در سازمان بهزيستی، محله را اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ù…ÛŒ دانند.البته واقعا هم محله اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© است. اما آيا نازی اباد محله است؟ شميرانات چطور؟ Ø§Ú¯Ø± Ù…ÛŒ خواهيم اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© را در نظر گيريم، نازی اباد اجتماع است اما اگر Ù…ÛŒ خواهيم برنامه اجتماع محور را اجرا کنيم، شوخی است اگر نازی اباد را محله Ø¨Ø¯Ø§Ù†ÙŠÙ….چون امکان مشارکت حداکثری، يا مستقيم ØŒ در مورد آن ممکن نيست. البته تاکيد کنم Ú©Ù‡ در برنامه اجتماع محور مشارکت حداکثری يا مستقيم الزامی نيست اما Ú©Ø§Ù…لا مطلوب است. 

Ø§Ú¯Ø± نکته مورد نظر شما را در نظر گيريم، يعنی حداکثر مشارکت مورد نظر، يا مشارکت مستقيم، آنوقت بايد پرسيد  محله کجا است؟ من اين سوال را از دکتر پرويز پيران پرسيدم، Ú¯ÙØªÙ… گاه آنقدر ÙŠÚ© محله Ø¨Ø²Ø±Ú¯ است Ú©Ù‡ Ú©Ù‡ مردم خودشان احساس مالکيت در مورد آن نمی کنند،مشکلات آن محله را هم نمی دانند.  ايشان گفتند خيلی از موارد ما محدوده ÙŠÚ© مسجد را اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ù…ÛŒ دانيم. چند مورد  مثال هم زدند. برايم جالب بود. چون بعد ها فهميدم نازی اباد منطقه شهرداری است. اصطلاح محله هم Ú©Ù‡ بکار Ù…ÛŒ رود از قديم Ú©Ù‡ محله Ú©ÙˆÚ†Ú©ÛŒ بوده مانده Ùˆ Ù†ÙˆØ² رايج است.  در منابع هم همسايگی مد نظر است. در فرهنگ ما هم تا چهل خانه در هر طرف را همسايه Ù…ÛŒ دانند. جالب نيست Ú©Ù‡ ما اجتماع را از فرهنگ لغت انگليسی معنی Ù…ÛŒ کنيم. بعد آن را به فرهنگ خودمان Ù…ÛŒ چپانيم، ولی اگر به دور Ùˆ ورمان نگاه Ù…ÛŒ کرديم.Ù…ÛŒ ديديم Ú©Ù‡ Ú†Ù‡ اجتماع ØŒ Ú†Ù‡ محله Ùˆ ... محدوده مسجد، يا همسايگی، يعنی واحد مورد مطالعه Ùˆ کار در برنامه اجتماع محور در محلات.

در مورد بازی من با دو لغت اقتدار افزايي Ùˆ مقتدر سازی هم نکته جالبی را اشاره کرديد Ùˆ ممنون Ú©Ù‡ از اين شيوه نگارش حمايت کرديد. از وقتی متوجه شدم Ú©Ù‡ ما، متخصصان، مردم نيستيم، حسرت خوردم Ùˆ سعی کردم از مردم باشم. بعد برايم جالب بود Ú©Ù‡ Ú©Ù‡ چطور متخصصان يا دولت مردم نيست؟ Ùˆ متوجه شدم Ú©Ù‡ اتفاقا دولت، متخصصان Ùˆ ... هم مردم هستند!!!!!! يعنی عقل شان به چشم شان است، Ùˆ موضوعات را از طريق داستان Ùˆ روايت Ùˆ در نثری ساده بهتر Ù…ÛŒ فهمند. . فکر Ù…ÛŒ کنم اين کشف از کشف اتم مهم تر است. چرا ما آدم ها طوری حرف Ù…ÛŒ زنيم Ú©Ù‡ خدای نکرده نگويند آدميم؟ يا ما پزشک ها طوری حرف Ù…ÛŒ زنيم Ú©Ù‡ ديگران نفهمند Ú©Ù‡ Ú†Ù‡ Ù…ÛŒ گوييم؟  جواب ساده است، چون Ù…ÛŒ خواستيم بگوييم با ديگران، يعنی آدم ها، Ú©Ù‡ معنی فارسی ان Ù…ÛŒ شود عوام الناس فرق داريم، ما از خدايانيم Ùˆ انها از بردگان

من از ان موقع سعی کردم از جنس مردم شوم.

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال يک شنبه, 10, مهر, 1384 ساعت 17:16 |

مشخصات نويسنده:ندارد

خلاصه مقاله:

Ù…تاسفانه موضوع خانه های زندگی از تالار کنفرانس Ø­Ø°Ù شد. .

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال دو شنبه, 11, مهر, 1384 ساعت 16:07 |

خلاصه مقاله:

Ùˆ ÙŠÚ© موضوع ديگر:

در مقاله دوست گرامی مان، جناب اقای معين در سايت Ø§ÙŠØ´Ø§Ù† Ù†Ú©ØªÙ‡ جالبی امده است

در صفحه 14 سند "فقر ونابرابری در ایران، سیاست گذاری برای رفاه اجتماعی و کاهش فقر" که در مرداد 1384 توسط وزارت رفاه منتشر شده توانمند سازی به شرح ذیل تعریف شده است:

"توانمند سازی فرایندی است که طی آن افراد،گروه ها و جوامع از وضعیت موجود زندگی و شرایط حاکم بر آن آگاهی پیدا کرده و برای رسیدن به وضعیت مطلوب ،اقداماتی آگاهانه و سازمان یافته انجام می دهند"(وزارت رفاه و تامین اجتماعی،1384).

حال Ú©Ù‡ وزارت رفاه از کلمه توانمند سازی استفاده نموده است پس کار درستی نيست Ú©Ù‡ ما واژه جديدی را چون مقتدر سازی Ùˆ ... اضافه کنيم Ùˆ بايد در مورد اضافه کردن ÙˆØ§Ú˜Ù‡ توانمند سازی اجتماع محور هم دقت کنيم.

راستی اين تعريف از توانمند سازی همان تعريف empowerment است؟

Rafiey
عضو اصلی
عضو اصلی

تاريخ عضويت: پنج شنبه, 24, مهر, 1382
تاريخ ارسال دو شنبه, 11, مهر, 1384 ساعت 22:12 |

خلاصه مقاله:

من که فکر می کنم تعریف بسیار ناقصی است و قطعا تحت تاثیر همین معادل ناقص تهیه و /یا تصویب شده. پس معادل درست خیلی مهم است.

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال دو شنبه, 11, مهر, 1384 ساعت 22:43 |

خلاصه مقاله:

آقای دکتر رفيعی،

فکر نمی کنيد Ú©Ù‡ اين تعريف برای توانمند سازی مناسب است Ùˆ مقتدر سازی چيز ديگری است. يعنی نويسندگان اين تعريف اصولا منظورشان  از توانمند سازی معادل فارسی empowerment نبوده است؟

و يک سوال ديگر:

فرض کنيم دفتر اعتياد Ø³Ø§Ø²Ù…ان بهزيستی مدعی است Ú©Ù‡ 2500 تيم در سطح اجتماعات Ú©ÙˆÚ†Ú© يا community راه اندازی کرده است.آيا اين کار مقتدر سازی است يا توانمند سازی ( طبق اين تعريف  وزارت رفاه) يا توانمند سازی اجتماع محور يا مقتدر سازی اجتماع محور؟

اگر فرض کنيم Ú©Ù‡ 2500 تيم در سطح 2500 اجتماع فعال شده اند، چند اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© مقتدر شده اند؟ چند تا توانمند شده اند؟ آيا هر تيم خودش ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© نيست؟ آيا همين تيم ها Ù…قتدر شده اند؟ آيا توانمند سازی شده اند؟ اگر چنين باشد2500 تيم در سطح 5000 اجتماع فعال شده اند؟؟؟!!!!

جمعيت تحت پوشش هر اجتماع را چطور حساب Ù…ÛŒ کنيم؟ تعداد ساکنين؟ ØªØ¹Ø¯Ø§Ø¯ افرادی Ú©Ù‡ وجه مشترک دارند يا تعداد افرادی ما فکر Ù…ÛŒ کنيم ساکنين هستند حتی اگر احساس تعلق خاطر نسبت به اين اجتماع ندارند؟ Ø¢ÙŠØ§ همه ذينفعان درگير در ÙŠÚ© اجتماع را اعضاء آن اجتماع Ù…ÛŒ دانيم؟ مثلا والدين دانش اموزان ÙŠÚ© مدرسه را هم اعضاء اجتماع مدرسه Ù…ÛŒ دانيم؟ 

فرض کنيم در محله گاندی شهر تهران ÙŠÚ© تيم فعال شده است. متشکل از 6 نفر از خانم های ساکن آن، جمعيت تحت پوشش چقدر است؟محله گاندی چند نفر ساکن دارد؟ چطور محدوده ÙŠÚ© اجتماع را حساب Ù…ÛŒ کنيم؟ ملاک محدوده شهرداری است يا انچه اهالی منطقه Ú¯Ø§Ù†Ø¯ÛŒ معتقدند گاندی است  يا... اگر اين خانم ها فقط پارک وسط محله گاندی را از قاچاقچيان پاکسازی کنند چند نفر تحت پوشش برنامه اند؟ چطور حساب کرديد؟آيا منظور از اجتامع در اين صورت افراد استفاده کننده از پارک نيستند؟ يا اهالی محدوده اطراف پارک؟ يا Ú©Ù„ منطقه گاندی را اجتماع فرض کرده ايم؟ 

انصافا شوخی نمی کنم. ما در مورد تعريف اجتماع، اجتماع محور، مقتدر سازی، توانمند سازی، توانمند سازی اجتماع محور، ØŒ به عقيده من برداشت نسبتا مشترکی نداريم.  چطور بفهميم Ú©Ù‡ چگونه طرح ملی توانمند سازی بنويسيم Ùˆ چطور بفهمند Ú©Ù‡ چطور بايد اجرايش کنند.

Rafiey
عضو اصلی
عضو اصلی

تاريخ ارسال دو شنبه, 18, مهر, 1384 ساعت 23:49 |

خلاصه مقاله:

بابا یکی یک چیزی بگوید.... مردیم از خماری!

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال دو شنبه, 25, مهر, 1384 ساعت 18:55 |

خلاصه مقاله:

Ø§Ù‚ای دکتر رفيعی Ùˆ ساير دوستان عزيز،

ممنون کی شوم اگر کمک کنيد تا جواب اين چند سوال را پيدا کنيم. به نظر من:

community empowerment  با  community based empowerment فرق دارد. شايد مقتدر سازی اجتماعی يعنی مقتدر سازی در سطح اجتماع، حال مشارکتی باشد Ùˆ يا نباشد. مثلا تسهيل دسترسی ÙŠÚ© اجتماع به اطلاعات، تسهيلات وام Ùˆ  اعتبار خرد مشارکتی Ùˆ ... نيست اما اجتماعی است. اما مقتدر سازی اجتماع محور يعنی مقتدر سازی با رويکردی Ú©Ù‡ در آن واحد مطالعه، اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© است Ùˆ در آن مشارکت اعضاء اجتماع حرف اول را Ù…ÛŒ زند. به تعبيری ديگر، مقتدر سازی مبتنی بر اجتماع Ø´ÙŠÙˆÙ‡ ای است Ú©Ù‡ Ø·ÛŒ آن مشارکت اعضاء اجتماع برای افزايش توان تصميم گيری اجتماع بکار گرفته Ù…ÛŒ شود. پس وام های خرد Ú©Ù‡ توسط بانک جهانی در پروژه های ان داده Ù…ÛŒ شود مقتدر سازی هست، ØŒ اجتماع محور نيست.

توانمند سازی Ùˆ مقتدر سازی هم دو تعريف مختلف هستند. از ÙŠÚ© واژه يعنی empowerment ØŒ منبع اش يادم نيست اما جايي خواندم Ú©Ù‡  empowerment   دو تعريف دارد ÙŠÚ©ÛŒ نوع راديکال آن Ú©Ù‡ تغييرات اجتماعی social change Ø¯Ø± آن حرف اول را Ù…ÛŒ زند Ùˆ نوع غير راديکال آن Ú©Ù‡ کاری به تغييرات تند اينجنينی ندارد. در تعريف وزارت رفاه، چيزی Ú©Ù‡ کاملا مشهود است Ùˆ طبيعی Ùˆ کاملا خردورزانه، ارائه تعريفی غير راديکال Ùˆ ملايم از empowerment است  Ú©Ù‡ توانمند سازی نام گرفته است. کلا هم دو واژه مقتدر سازی Ùˆ توانمند سازی همين احساس را ايجاد Ù…ÛŒ کنند، توانند سازان کاری به کار قدرت ندارند، اما مقتدر سازان، برايشان مهم است Ú©Ù‡ برنامه هايشان به قدرت ربط داشته باشد. به نظرم بايد Ø§ÙŠÙ† دو واژه را معادل empowerment دانست Ùˆ اگر منظورمان ØªÙˆØ§Ù†Ù…ند سازی تند تر Ùˆ راديکال تر Ùˆ با نگاه به ساختار قدرت است Ú©Ù‡ طبيعتا تنش زا است از واژه مقتدر سازی Ùˆ اگر منظور افزايش توان ØªØµÙ…يم گيری ÙØ±Ø¯ يا اجتماع است از واژه ملايم تر توانمند سازی استفاده کنيم Ùˆ با استفاده از اين دو واژه،در ساختارذ تغييرات اجتماعی پيش رويم. البته لازم است تاکيد کنم Ú©Ù‡ منظور از قدرت ØŒ لزوما سياست، تغيير سياسی Ùˆ ... نيست. يعنی درست است Ú©Ù‡  اين واژه در ادبيات جامعه شناسی سياسی کاربرد دارد اما در مسائل سلامتی، Ù…نظور از  تغيييرات اجتماعی، جابجا کردن قدرت از صاحبان قدرت (صاحبان علم به عنوان مثال) به ضعفا ( مثلا خانواده معتادان) است يا افزايش توان تصميم گيری اهالی محل برای انتخاب بهترين شيوه هزينه کردن بودجه شهرداری در سطح محله شان است. اين نوع empowerment را مقتدر سازی بگوييم چون راديکال محسوب Ù…ÛŒ شود Ùˆ در سطح شهرداری يا در سطح متخصصانی Ú©Ù‡ Ù…ÛŒ خواهند هنوز خود را صاحب علم Ùˆ بقيه را فاقد آن بدانند تنش زا است . به تعبير باز هم ديگری، برنامه های مقتدر سازی در سطح ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© ØªÙ†Ø´ اجتماعی ايجاد Ù…ÛŒ کند تا قدرت توزيع شود Ùˆ عدالت برقرار اما طرح های توانمند سازی، اصراری به اين موضوع ندارند Ùˆ ملايم تر اند.  حالا سوال اينجا است Ú©Ù‡ با اين تقسيم بندی، طرح خانه های زندگی، آموزش مشارکتی Ùˆ آموزش آدمک خانواده کدامند؟ مقتدر سازی يا توانمند سازی

به نظر هر سه مدل های توانمند سازی هستند. آموزش مشارکتی Ùˆ آموزش ادمک خانوده Ú©Ù‡ واضحا ملايمند. به افراد قدرت Ù…ÛŒ دهند  اما شرايط شان طوری نيست Ú©Ù‡ با صاحبان قدرت درگيری Ùˆ تنش ايجاد کنند

.  Ø§Ù…ا خانه های زندگی قدری فرق Ù…ÛŒ کند. جنبه هايي دارد Ú©Ù‡ به افراد هويت Ùˆ توان Ùˆ قدرت Ù…ÛŒ دهد Ùˆ به دليل نوع مديريت آن، Ú©Ù‡ بين اعضاء خانه های زندگی Ùˆ تسهيل گران، مديريت مادربزرگی معروف شده، ملايم است Ùˆ از جنس توانمند سازی، اما طبيعتا بسته به نوع مشکل Ùˆ ....قابليت حرکت به سوی تغييرات اجتماعی تر را دارد Ùˆ لذا مديريت کلان آن اهميت دارد.  

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال دو شنبه, 25, مهر, 1384 ساعت 19:05 |

خلاصه مقاله:

شايد اين سوال پيش ايد که از نوع مقتدر سازی هم مثالی بزننيم.

به نظرمفرق اساسی بين مدل مقتدر سازی Ùˆ توانمند سازی، در تشويق ÙŠÚ©ÛŒ به تغييرات اجتماعی Ùˆ طرح مفاهيم عدالت Ùˆ ... Ùˆ عدم تشويق چنين مسائلی در ديگری است. برای همين  خانه های زندگی، گروه های همياران Ùˆ تيم های پيشگيری از اعتياد  اگر برای تغييرات اجتماعی در سطح اجتماع شان تشويق شوند Ù…ÛŒ توانند به عناون طرح های مقتدر سازی محسوب گردند. 

آيا Ù…ÛŒ توان  از اين شيوه های مقتدرسازی يا توانمند سازی برای ØªØºÙŠÙŠØ±Ø§Øª سياسی استفاده کرد؟

به نظر من Ù…ÛŒ شود. ربطی هم به جناح های سياسی ندارد. مثل شورا های شهر يا مساجد، Ú©Ù‡ هم امکان استفاده از انها توسط کليه جناح Ù‡Ø§ وجود دارد Ùˆ هر دو جناح برای توزيع عادلانه قدرت Ùˆ بهبود کيفيت زندگی به آنها احتياج Ø¯Ø§Ø±Ù†Ø¯. مهم نحوه ايجاد چنين تغييرات اجتماعی Ùˆ حرکت به سمت سلامت آگاهانه است Ø¨Ø§ ØªÙˆØ¬Ù‡ به شرايط  هر اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ùˆ قدرت تحمل Ùˆ ساختار قدرت ØºÙŠØ±Ø¹Ø§Ø¯Ù„انه آن Ùˆ ...است. مثل اين است Ú©Ù‡ بگوييم آيا از افراد يا اجتماعات Ø³Ø§Ù„Ù… Ù…ÛŒ شود در جهت مقاصد سياسی بهره برد؟ Ùˆ جواب اين است Ú©Ù‡ بله اما سالم کردن افراد Ùˆ اجتماعات، فعاليت سياسی محسوب نمی گردد.    

moein
عضو تالار
عضو تالار

تاريخ ارسال سه شنبه, 26, مهر, 1384 ساعت 12:14 |

خلاصه مقاله:

سلام

نقدا این مطلب را  Ú©Ù‡ در دی ماه 1382 راجع به 50 سال مفهوم پردازی در زمینه ای از زمینه های مفهومی(نظام های بهره برداری) نوشته ام  Ø¨Ø§ تامل بخوانید

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال جمعه, 29, مهر, 1384 ساعت 22:17 |

خلاصه مقاله:

ÙŠÚ© موضوع ديگر هم مربوط به تعريف ما از community است Ú©Ù‡ به نظرم قابل بحث است Ùˆ سوالش طرح شد Ùˆ ممنون Ù…ÛŒ شوم دوستان نظرشان را در مورد اين موضوع مطرح کنند

اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© به گروهی از افراد اطلاق Ù…ÛŒ شود Ú©Ù‡ يا با هم زندگی Ù…ÛŒ کنند Ùˆ يا وجه مشترک دارند. Ø§Ú¯Ø± اين تعريف را بپذيريم بايد به اين سوالات هم جواب دهيم Ú©Ù‡:

تا چقدر وجه مشترک داشته باشند. آيا لزوما بايد آداب Ùˆ رسوم Ùˆ سنت های مشترک هم داشته باشند. 

آيا آنها بايد وجه مشترک داشته باشند يا ما دولت ÛŒ ها هم اگر  Ø¨Ø±Ø§ÙŠØ´Ø§Ù† ÙˆØ¬Ù‡ مشترک قائل شديم، ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© محسوب Ù…ÛŒ شوند. مثلا Ø®Ø§Ù†ÙˆØ§Ø¯Ù‡ روستايط به محله ای در شهر مهاجرت کرده، او Ø±Ø§ از اين محله Ù…ÛŒ دانيد. حتما Ù…ÛŒ گويد از نظر شهرداری بله، اما از نظر اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© Ùˆ برنامه اجتماع محور Ùˆ ... او خودش را هنوز متعلق به اجتماع روستای خودش Ù…ÛŒ داند. ما چطور؟ نظر او مهم است يا ما Ú©Ù‡ او را از اين اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© محله شهری Ù…ÛŒ دانيم Ùˆ سعی Ù…ÛŒ کنيم با رهبران محلی اش صحبت کنيم Ùˆ نياز سنجی اش کنيم Ùˆ Ø¯Ø± مشکلات اين محله مشارکت اش دهيم Ùˆ ...

چقدر Ø¨Ø§ هم زندگی کنند؟ مثلا اهالی ÙŠÚ© محله مثل نازی اباد تهران؟ يا محدوده ÙŠÚ© مسجد  در نازی اباد تهران؟ يا Ù…ÛŒ توان تهران را Ù‡Ù… در مقايسه با اصفهان، ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© دانست؟ ايران چطور؟ راستی اگر دبير Ú©Ù„ سازمان ملل بوديم، Ø¨Ø±Ø§ÛŒ ارتقاء سلامت جهان برنامه اجتماع محور را اجرا نمی کرديم؟ اول با Ø±Ù‡Ø¨Ø±Ø§Ù† محلی -کشور ها -مذاکره Ù…ÛŒ کرديم. بعد از انها Ù…ÛŒ خواستيم کميته يا تيم محلی تشکيل دهند، مثلا شورای سلامت يا ... يعد Ø¢Ù†Ù‡Ø§ را در برنامه های مرتبط با سلامت خودشان مقتدر سازی Ù…ÛŒ کرديم ... بعد.... ÙÙ‚Ø· ابعاد فرق Ù…ÛŒ کند. مثلا در ÙŠÚ© روستا، Ú©Ø¯Ø®Ø¯Ø§ را Ù…ÛŒ بينيم، بعد تيم تشکيل Ù…ÛŒ Ø¯Ù‡ÙŠÙ…ØŒ بالاخره همه Ú©Ù‡ درگير نيستند. بعضی کمتر، بعضی بيشتر، درست مثل Ú©Ø´ÙˆØ± های جهان.    

اگر ندانيم چقدر، انوقت خيلی طرح ها اجتماع محور می شود.

Rafiey
عضو اصلی
عضو اصلی

تاريخ ارسال شنبه, 30, مهر, 1384 ساعت 16:17 |

خلاصه مقاله:

والله تا آنجا که من یادم هست، اجتماع بودن یک اجتماع به روابط جهره-به-چهره و نظام ارزشی مشترک و منافع مشترک و منابع مشترک و سرنوشت مشترک و این جور چیزهاست. شما هم درست می گویی، کما اینکه "اجتماع اروپایی" (EC) یک قاره با همه ی عظمتش را در بر گرفته. بافتار (context) کاربرد واژه است که معنای آن را بهتر روشن می کند.

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال شنبه, 30, مهر, 1384 ساعت 20:06 |

خلاصه مقاله:

Ù…Ù† هم با شما موافقم، Ùˆ البته اين موضوع خيلی به کار ما در مقتدر سازی مربوط Ù…ÛŒ شود. چون وقتی ما از منظر دولتی Ù…ÛŒ خواهيم مقتدر سازی کنيم، بايد آمار بدانيم Ùˆ امار بدهيم. چون پول Ùˆ بودجه حساب دارد. اما در عمل Ùˆ روی زمين، نمی شود ÙŠÚ© اجتماع را دقيقا ÙŠÚ© محله دانست مگر انکه بدانيم مردم ساکن اين محله ØŒ وجه مشترک ارزشی Ùˆ ... دارند Ùˆ معموالا وقتی اسيب های اجتماعی پيش Ù…ÛŒ آيد، در محلاتی است Ú©Ù‡ اهالی آن، از صد روستا Ùˆ شهر به آنجا مهاجرت کرده اند Ùˆ کسی، برای پيزی ارزش قائل نيست Ú†Ù‡ رسد به سرنوشت محله Ùˆ نظام ارزشی ان Ùˆ ... در اين صورت ØŒ اينکه ما در اين محله، مشغول اجرای برنامه اجتماع محور، يعنی برنامه ای Ú©Ù‡  محوريت اش با اجتماعات محلی است کار Ù…ÛŒ کنيم  زير سوال Ù…ÛŒ رود. مگر انجا اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© بود Ú©Ù‡ .... البته به نظر ما اول بايد اجتماع بسازيم ØŒ بعد مثلا ØªÙˆØ§Ù†Ù…ند سازی  Ø§Ø¬ØªÙ…اع محور Ø±Ø§ پياده کنيم. Ù…ا به چيزی قبل از آن نياز داريم.

Ø§Ø² طرف ديگر، به نظر Ù…ÛŒ رسد طرح جامع پيشگيری از اعتياد  Ú©Ù‡ در دوره قبل از Ø¯Ú©ØªØ± رفيعی عزيز به اجرا در امد هم Ø¨Ø±Ù†Ø§Ù…Ù‡ اجتماع محور بوده، فقط دوستان ما در ان موقع با ادبيات علمی اش آشنا نبوده اند.  دوستانی Ú©Ù‡ در همايش شرکت نفت، در Ø§ÙˆÙ„ين سال بررسی تجارب برنامه اجتماع محور Ø§Ø² اعتياد  Ø¯Ø± تهران برگزار شد بوده اند بخاطر دارند Ú©Ù‡ Ù…باحثه ای بين دکتر بينازاده Ùˆ دکتر نارنجی ها طرح شد. دکتر نارنجی ها  معتقد بود Ú©Ù‡ طرح Ø¬Ø§Ù…ع هم اجتماع محور بوده Ùˆ بينای بزرگ مخالف بود.البته بايد اعتراف کرد Ú©Ù‡ دکتر رزاقی هم در مصاحبه اش با سايت اعتياد ايران معتقد بود Ú©Ù‡ طرح جامع، چون طرح جامعی بوده، مشکل داشته Ùˆ برنامه Ø§Ø¬ØªÙ…اع محور بهتر است اما    

ÙŠÚ© عده ای در تهران، هر استان را Ùˆ هر شهرستان را ÙŠÚ©  اجتماع در نظر Ù…ÛŒ گيرند -به جای محله- Ùˆ از رهبران محللی - بخوانيد مسئولين دولتی - Ù…ÛŒ خواهند Ú©Ù‡ تشکيل تيمی - بخوانيد کميسيون - پيشگيری از اعتياد بدهند Ùˆ با Ú©Ù…Ú© Ùˆ Ù‡Ù…فکری اين کميسيون، انچه به Ø¨Ù‡ نظر اين تيم ØŒ پيشگيری از اعتياد دانسته Ù…ÛŒ شود، با Ú©Ù…Ú©ÛŒ راهنمايي ملاک قرار Ù…ÛŒ  دهند Ùˆ اين تيم ÙŠØ§ کميسيون کار پيشگيری از اعتياد Ù…ÛŒ کند. هر استانی طرح جامع بنويسد، ما پول Ù…ÛŒ دهيم. البته اصرار هم بوده Ú©Ù‡ با موافقت رهبران محلی Ùˆ کليه ذينفعان باشد. حضور موسسات غير دولتی هم نشان از توجه به عام مردم بود.

Ù‡Ø± دو طرح، اجتماع محور فعلی Ùˆ طرح جامع قبلی اجتماع محور بوده، فقط در سطوح متفاوت اشکالش Ú†Ù‡ بود؟   Ø´Ø§ÙŠØ¯ صد ها اشکال بشود يافت ولی از همه مهمتر  اينکه ذاتا، اگر کسی روی صندلی دولت بنيشند، Ùˆ در پست خدايگانی باشد، ايا ذاتا Ù…ÛŒ تواند بردگان را نجات دهد؟ Ùˆ اگر خدايان نکنند Ú†Ù‡ کسی اين کار را بايد انجام دهد؟

البته همان طور Ú©Ù‡ دکتر رفيعی عزيز گفتند، بافتار واژه است Ú©Ù‡ معنی آن را روشن Ù…ÛŒ کند.شايد اين نکته هم مهم باشد Ú©Ù‡  در طرح جامع مشارکت استانی مهم بود Ùˆ در برنامه اجتماع محور  Ùˆ مقتدر سازی فعلی، مشارکت حداکثری، با حضور زيرين ترين لايه ها، تا برده ترين بردگان در برنامه فعال شوند.  Ùˆ دست اين خدايان هر Ú†Ù‡ کوتاه تر گردد. Ùˆ عجيب نيست Ú©Ù‡ در تعريف جناب اقای معين هم، اجتماع، با مشارکت مستقيم همراه دانسته شده است.

حالا شما Ú©Ù‡ همچنان بگوييد اين جهانشاهی مدام سنگ خانه های Ø²Ù†Ø¯Ú¯ÛŒ را به سينه Ù…ÛŒ زند اما حدی جدی در اين طرح، من همه اينها را در نظر گرفتم. از تشکيل اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© تا نحوه توانمند سازی اش، از تناسب فرهنگی اش با ادبيات عام فرهنگی ما ØŒ تا تناسب فرهنگی اش با ادبيات مذهبی ما ØŒ از ميزان مشترک بودن  تا محدوده اجتماع ØŒ از نياز سنجی Ùˆ پژوهش مشارکتی تا نحوه اقدام Ùˆ تشکيل تيم اجرايي

Rafiey
عضو اصلی
عضو اصلی

تاريخ ارسال پنج شنبه, 5, آبان, 1384 ساعت 10:40 |

خلاصه مقاله:

من نمی دانم چرا یک عده از شیعیان Ø´Ù…ا را به لقب "جان نثار" مفتخر کردند؟ شما Ú©Ù‡ همخه اش دارید پنبه ÛŒ ما را Ù…ÛŒ زنید. با این حال Ø·Ø±Ø­ "خانه های زندگی" شما هم طرح بدی نیست اگر شما این قدر سنگش را به سینه نزنی .

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال جمعه, 6, آبان, 1384 ساعت 21:27 |

خلاصه مقاله:

قربان روی ماهتان شوم، فدای آن چشمان آلبالويتان شوم، من غلط بکنم  Ú©Ù‡ پنبه زنی کنم، من کجا پنبه شما را زده ام، دست من Ø¨Ù‡ پنبه شما Ù…ÛŒ رسد؟؟؟؟؟

ولی اين جان نثار گری هم عجب مشکلی است . آدم  خسرالدنيا Ùˆ الاخره Ù…ÛŒ شود. از ÙŠÚ© طرف از شما Ù…ÛŒ خوريم Ùˆ از ان طرف از شيعيان شما، فکر کنم همين Ú©Ù‡  منسوب به جان نثاری شدم از رجال تهران محسوب Ù…ÛŒ شوم Ùˆ کافر ملحد.... Ø§Ù„بته از چشم مظلومينی به نام شهرستانی ها

ولی خارج از شوخی، انصافا دلم برای برنامه پيشگيری از اعتياد اجتماع محور Ù…ÛŒ سوزد. نه اينکه کار دولتی است، رشته مورد علاقه من بود Ú©Ù‡ پيدايش نمی کردم.Ùˆ حالا Ù…ÛŒ خواهم به بهترين حالت نقدش کنم، Ùˆ لابلای نکاتش چيزی ياد بگيرم. اما متاسفانه ÙŠÚ© مشکل وجود دارد. نمی شود برنامه را از Ù…دير برنامه جدا گرفت. وقتی نکته ای از برنامه Ù…ÛŒ گوييم ØŒ مدير پنبه هايش تکان Ù…ÛŒ خورد. اما حداقل همين چند نکته در مورد تفاوت مقتدر سازی با توانمند سازی يا تعريف ما از اجتماع، هر چند ناقص است Ùˆ نظر دوستان دانشمند مان در کنارش نيامده است اما نگاه ما را به برنامه ارتقاء سلامت Ùˆ توانمند سازی Ùˆ ... تغيير Ù…ÛŒ دهد. Ø§ÙŠÙ†Ú©Ù‡ مفهوم مقتدر سازی  را دستکاری نکنيم اما بجای آن، بيشتر توانمند سازی کنيم. Ùˆ اينکه محله ÙŠØ§ مدرسه يا محيط کار را اجتامع Ú©ÙˆÚ†Ú© نگيريم، چون ممکن است از نظر ما، انها وجه مشترک داشته باشند يا با هم زندگی کنند اما از نظر خودشان، Ù‡Ø± کدام Ø§Ø² ساکنين آن خود را متعلق به اجتماع  Ø¯ÙŠÚ¯Ø±ÛŒ بداند  Ùˆ ما بايد اول community building کنيم. نه اينکه با تعريف خودمان کاجتماع را Ù…وجود فرض کنيم Ùˆ برويم سراغ رهبران محلی اش Ùˆ تيم ساختن Ùˆ ....

اين ايراد بزرگی به برنامه اجتماع مح.ر است. Ú†Ù‡ مدلی Ú©Ù‡ در دفتر آسيب ها اجرا شده Ùˆ Ú†Ù‡ مدلی Ú©Ù‡ در دفتر ÙŠÚ© اجتماع Ú©ÙˆÚ†Ú© محله ای واعتياد سازمان بهزيستی اجرا Ù…ÛŒ شود . Ùˆ البته اين ايراد به برنامه اجتماع محور در پژوهش های مشارکتی وزارت بهداشت وارد نيست. Ø¢Ù†Ù‡Ø§ محله را Ø§Ù†ØªØ®Ø§Ø¨ Ù…ÛŒ کنند. خط Ú©Ø´ÛŒ Ù…ÛŒ کنند. از اهالی رای گيری Ù…ÛŒ کنند Ùˆ هيات مديره ای تعَيين Ù…ÛŒ کنند. مسلما اين هيات مديره، رهبر محله  است Ùˆ از دل آن تيم محلی Ú©Ù‡ مجری است در Ù…ÛŒ ايد.     

مهرداد
عضو تحريريه
عضو تحريريه

عضو تحريريه

تاريخ عضويت: چهار شنبه, 12, آذر, 1382
تاريخ ارسال پنج شنبه, 12, آبان, 1384 ساعت 12:07 |

خلاصه مقاله:ندارد

با سلام به عزيزان
به عرض ميرساند قرار است كارگاهي با عنوان سازمان يابي دردي ماه برگزار گردد. احتمالا در آن كارگاه در مورد سازمان يافتن ذينفعان يا ذي ربطان در قالب يك سازمان اجتماع محور بحث بسيار مفصلي خواهد شد. همانگونه كه ميدانيد برخي مطالعات سازمان يابي را بهترين استراتژي براي مقتدر شدن مي دانند در صحبتهاي دوستان نيز مشاهده ميكنيم كه اين بحث به سرعت به مفهوم جمع شدن افراد در قالب يك سازمان -در اينجا اجتماع كوچك- رسيد به هر حال جاي خوشحالي است كه ادبيات اين نگرش انساني در حال توليد ملي است

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال شنبه, 14, آبان, 1384 ساعت 21:12 |

خلاصه مقاله:

Ø¢Ù‚ای دکتر احترامی عزيز،

اگر ممکن است معادل انگليسی سازمان يابی را هم بفرماييد تا بهتر منظور شما را بفهميم: آيا منظور community organizing  است؟

مهرداد
عضو تحريريه
عضو تحريريه

عضو تحريريه

تاريخ ارسال شنبه, 14, آبان, 1384 ساعت 22:04 |

با سلام بلي منظور همان است كه فرموده ايد

Rafiey
عضو اصلی
عضو اصلی

تاريخ ارسال دو شنبه, 16, آبان, 1384 ساعت 09:46 |

خلاصه مقاله:

البته community organizing یعنی سازماندهی اجتماع. یعنی community در آن عبارت مفعول فعل organizing است. ولی در سازمانیابی اجتماع، ظاهرا اجتماع فاعل است. لابد آقای دکتر احترامی دلیلی برای این انتخاب خود دارند.

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال چهار شنبه, 18, آبان, 1384 ساعت 20:00 |

خلاصه مقاله:

نمی دانم چرا وقتی بين علما اختلاف می افتد، بخصوص در بعد انتخاب معادل فارسی، احساس خوبی دارم

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال چهار شنبه, 18, آبان, 1384 ساعت 20:13 |

خلاصه مقاله:

يک جمله ای هم در گفته های دکتر احترامی بود:

..........  مفهوم جمع شدن افراد در قالب يك سازمان -در اينجا اجتماع كوچك- رسيد به هر حال جاي خوشحالي است كه ادبيات اين نگرش انساني در حال توليد ملي است

به سهم خودم Ø§Ø² هم کسانی Ú©Ù‡ در اين راه زحمت کشيدند تشکر  Ù…ÛŒ کنم.  

مهرداد
عضو تحريريه
عضو تحريريه

عضو تحريريه

تاريخ ارسال چهار شنبه, 18, آبان, 1384 ساعت 23:27 |

آنچه در منابع براي اين مفهوم مي ايد يا موضوعات مرتبط بيشتر همين عبارت است اما ازعبارت                    
community organization             
هم استفاده مي شود در دو سوي يك طيف ميزان مداخله سايرين واز جمله ارائه دهندگان خدمت در سازمان اجتماعي مهم است-مثلا در اهداف ،برنامه ها ودراختيارگذاري منابع- سازمانيابي كه پيشنهاد آقاي دكتر جباري است براي مقتدر شدن در اجتماعات كوچك (به عنوان يك راهبرذبه معني ارتباط هدفمند ذي نفعان است كه ايجاد يا كمك در ايجاد اين ارتباط با هدف در قالب يك ساختار به نام سازمان موضوع اصلي است)

Rafiey
عضو اصلی
عضو اصلی

تاريخ ارسال جمعه, 20, آبان, 1384 ساعت 08:30 |

خلاصه مقاله:

قبول.

(راستی الان چه احساسی داری، دکتر جهانشاهی؟)

مهرداد
عضو تحريريه
عضو تحريريه

عضو تحريريه

تاريخ ارسال جمعه, 20, آبان, 1384 ساعت 09:41 |

با سلام
در جلسه اي كه روز چهارشنبه در وزارت رفاه در مورد مقتدر سازي و نوشتن برنامه ملي آن برگزار شد،كارشناساني از بانك ملي حضور داشتند و از همكاري بانك و كمكهاي فني براي سامان دهي اعتبارات خرد صحبت شد،تابه تدريج مردم محله ها خود بتوانند مالك بانك شوند (نظير برخي بانكهاي ديگر مثل گرامين بانك وبرخي بانكها در هندوستان(درآنجا بحث بيمه درمحله ها هم مطرح شد)كه مورد استقبال كارشناسان بانك قرار گرفت بنابراين ممكن است فكر كنيم كه چهار موضوع ،بيمه محله ها،مقتدر شدن و سازمان يابي واعتبارات خرد همگي مفاهيم وابزارهايي براي نگاه دارايي محور هستند لطفا راهنمايي فرماييد.

moein
عضو تالار
عضو تالار

تاريخ ارسال شنبه, 21, آبان, 1384 ساعت 17:16 |

مشخصات نويسنده:محمد حسن محقق معین

خلاصه مقاله: اغتنام فرصت برای PARTICIPATION

سلام دوستان

جناب دکتر احترامی ! ورود بانک ملی به برنامه ملی توانمندسازی اجتماع محور – بخوانید برنامه ملی اقتدار افزایی اجتماع محور Ùˆ یا مقتدرسازی اجتماع محور- بسیارمغتنم Ø§Ø³Øª Ùˆ Ù†ÙˆØ¹ÛŒ  Ø§Ø³ØªÙØ§Ø¯Ù‡ از انباشت تجربه موجود کشور Ùˆ جلوگیری از نهاد سازی های غیر ضروری Ùˆ پرهزینه رایج در این سرزمین سوخته   Ø§Ø³Øª. لطفا در باره نگاه دارائی محور Ú©Ù‡ به عنوان فصل مشترک چهار مقوله فوق مطرح کرده اید؛ Ú©Ù…ÛŒ توضیح دهید تا  بتوانیم وارد بحث شما شویم.ضمنا این جلسات قرار بود سه شنبه ها برگزار شود؛ چرا اینقدر پویایی دارد؟ یک روز دوشنبه دعوت Ù…ÛŒ کنند!! یک روز یک شنبه ! واینک چهارشنبه!!!! Ø¢ÛŒØ§ همان سه شنبه ها Ú©Ù‡ روز مصوب کار گروه  اصلی هم بود!!! بهتر نیست؟ضمنا نوزاد مجازی هفتاد Ùˆ دو ساعته ما  را هم Ú©Ù‡ در نطفه رهسپار سفر فین کاشان کرده اند!!!!!!به هر روی ما  Ø§Ù‡Ù„ مشارکت - البته نه از نوع ایرانی آن-   Ø¨ÙˆØ¯Ù‡ Ùˆ در خدمتیم.تا Ú†Ù‡ پیش آید ÙˆÚ†Ù‡ در نظر افتد؟!

ويرايش شده توسط: moein on شنبه, 21, آبان, 1384 ساعت 17:30

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال شنبه, 21, آبان, 1384 ساعت 20:06 |

خلاصه مقاله:

Ø¢Ù‚ای دکتر رفيعی، اولا Ú†Ù‡ چيزی قبول؟ تشکر من را قبول کرديد يا نظر دکتر احترامی را؟  

Ø¢Ù‚ای دکتر احترامی عزيز، آيا بيمه محلات، اعتبار خرد Ùˆ سازمان يابی اجتماع Ø±Ø§Ù‡Ú©Ø§Ø± هايي برای مقتدر شدن اجتماع Ù†ÙŠØ³ØªÙ†Ø¯ØŸ 

اگر نگاه ما دارايي محور باشد، چرا از صندوق های قرض الحسنه Ù…حلی موجود يا Ú©Ù…ÛŒ تغيير يافته استفاده نمی کنيم ØŸ اين صندوق ها دارايط محلات ما هستند؟ Ø¯Ø± يزد چندين مسجد Ú©Ù‡ عملا سی بی او های ايرانی اسلامی ما محسوب Ù…ÛŒ Ø´ÙˆÙ†Ø¯  صندوق تشکيل داده اند  Ùˆ به مردم برای کار يا هر Ú†Ù‡ خودشان صلاح Ù…ÛŒ دانند وام Ù…ÛŒ دهند.  ( با صندوق های قرض الحسنه  مثل بانک ها يا  آنچه در اصفهان رايج بوده Ùˆ هست اشتباه نشود!!! )

نگاه دارايي محور يعنی Ù†Ú¯Ø§Ù‡ به دارايي های موجود Ùˆ تقويت آنها. در تعريف CBO انصافا کليسا را ذکر Ù…ÛŒ کنند اما ما مسجد را در نظر نگرفته ايم؟ اينهمه سی بی او با امکانات مفصل   

جناب آقای معين عزيز،

قسمت مربوط به خلاصه مقاله بخشی از تغييرات سايت بود برای اضافه کردن نشريه به آن اما متاسفانه  نرم افزار Ù†Ø´Ø±ÙŠÙ‡ Ú©Ø§Ù…Ù„ نشد Ùˆ همين بخش نشريه Ùˆ پذيرش مقالات به علاوه اين بخش خلاصه مقاله ماند وبال گردن ما.   در هر صورت دوستان تحمل کردند Ùˆ اين بخش اضافی را ناديده گرفتند، باز هم نظر شما است اما در هر صورت لزومی به نوشتن مطلبی داخل قسمت خلاصه مقاله نيست.

مهرداد
عضو تحريريه
عضو تحريريه

عضو تحريريه

تاريخ ارسال يک شنبه, 22, آبان, 1384 ساعت 23:20 |

با سلام Ùˆ تشكر      
همان طور كه توضيح داده شد دارايي محوري به معني شناسايي امكانات ،استفاده وسپس حركت از شرايط نامطلوب نسبي به سمت شرايط بهتر است
درمورد روشهاي انباشت سرمايه يا دارايي هاي نقدي مردم در قالب شخصيتهاي حقوقي نظير صندوقهاي قرض الحسنه احتمالا دو اشكال سنتي قابل حل وجود دارد يكي نگاه هيجاني به سرمايه گذاري كه البته اساسا بد نيست دوم عدم استفاده از مكانيسمهاي قا

jahanshahi
مدير تالار
مدير تالار

مدير داخلی

تاريخ ارسال سه شنبه, 24, آبان, 1384 ساعت 16:36 |

خلاصه مقاله:

جناب دکتر احترامی،

نمی دانم Ú©Ù‡ آيا منظور از دارايي محوری، همان asset-based است، چون من اين تعبير را از شما ياد گرفته ام، Ùˆ تا انجا Ú©Ù‡ بخاطر دارم Ùˆ از کلمه دارايي محوری بر Ù…ÛŒ ايد، ØŒ اين واژه با تعريف شما يعنی شناسايي امكانات ،استفاده وسپس حركت از شرايط نامطلوب نسبي به سمت شرايط بهتر  همخوان نيست. دارايي محوری يعنی شناسايي، استفاده Ùˆ حرکت بر اساس يا با توجه به دارايي ها نه کمبود ها يا نداشته ها،  Ùˆ ما در کشورمان برای اعتبار خرد، دارايي داريم، برای چينش امکانات در سطح محله ها، مساجد را داريم Ùˆ ...

اصولا دارايي ما در ÙŠÚ©  محله چيست؟ مردم خوب+امکاناتی مثل مدرسه يا مسجد، ÙŠÚ© مغازه دار خوب Ùˆ ...

حالا اگر صندوق قرض الحسنه بود چطور؟

اصولا چطور فهميده ايم Ú©Ù‡ صندوق های قرض الحسنه   هيجان محورهستند؟ تحقيق کرده ايم؟  دومين اشکال اينها چيست؟ Ùˆ من فکر Ù…ÛŒ کنم Ú©Ù‡ اشکال اساسی ما!!! اين است Ú©Ù‡ تصميم گيرنده ايم، نه مردم، آنهم در مورد مردم ØŒ برای مقتدر سازی مردم Ùˆ در بحث مقتدر سازی!!!!

ما اگر تسهيل گر هستيم بايد کارمان تسهيل داراي محوری در سطح استان ها، Ùˆ شهرستان ها Ùˆ ... است. مردم منجی نمی خواهند، ØµÙ†Ø¯ÙˆÙ‚ های قرض الحسنه در هر شهر  Ùˆ هرهنگی ÙŠÚ© معنی را داردو مردم ÙŠÚ© برداشت متفاوت از اش  دارند. اين ها همه دارايي مردم است. اگر يزدی ها آن را خوب Ù…ÛŒ دانند، همانه را تقويت کنيم، اگر اصفهانی ها بد Ù…ÛŒ دانند بپرسيم Ú†Ù‡ کنيم! .فردا در نقد خدمات ما فقط Ù…ÛŒ گويند چرا نگذاشتی ما تصميم بگيريم، Ùˆ فقط دليل ما اين است Ú©Ù‡ ما باسواد بوديم ما متخصص بوديم Ùˆ ... Ùˆ بهتر از شما Ù…ÛŒ فهميديم صندوق قرض الحسنه چگونه است!  ÙˆÚ¯Ø±Ù†Ù‡ انصافا Ú†Ù‡ دليلی داريم. واقعا برای پيشبرد برنامه اجتماع محور يا مقتدر سازی يا ... چقدر بزرگان تهران نشين کار تسهيل گری برای ما Ø±ÙˆØ³ØªØ§ ييان Ø§Ù†Ø¬Ø§Ù… داده اند؟  در يزد صندوق های قرض الحسنه مسجدی خيلی خوب کار Ù…ÛŒ کنند. اگر من بگويم بايد ... محور تشکيل دهيد به جرم غرب زده بيرونم Ù…ÛŒ کنند Ùˆ اگر به مديران بگويم ... Ù…ÛŒ گويند هنوز اجتماع محور را نفهميده ای چون ... ØŒ پس اخراج، ما Ú©Ø§Ø±Ù…ند ها هم از مردم چوب Ù…ÛŒ خوريم هم از مديران

Ù‡Ù…ايش مدارس در قشم، سال 82ØŒ پيشنهاد کردم طرح را ما بدهيم، شما اگر با اصول اجتماع محوری هماهنگ نبود، رد کنيد. ØŒ شما Ùˆ دکتر بينازاده موافق بوديد. اما هنوز من همان درد را دارم Ùˆ شما....

مهرداد
عضو تحريريه
عضو تحريريه

عضو تحريريه

تاريخ ارسال سه شنبه, 24, آبان, 1384 ساعت 23:48 |

با فرمايشات آقاي دكتر جهانشاهي در مورد نقش مردم يعني ذي ربط بودن آنها وذي نفع بودن وبرنامه دادن واحساس مالكيت من هم موافقم اما در مورد دارايي محوري اگر آن را با مفاهيم مربوط به توسعه وفرايند اقتدار افزايي كه طبيعتا بايد رو به جلو باشد يكجا ببينيم در ذات خود حركت دارد وقاعدتا حركت جهت ميخواهد اوا اين جهت را چه كسي معلوم مي كند اختلاف نظر در موردش وجود دارد ولي احتمالا بهترين كسان مردم آن اجتماع كوچك هستند به هر حال منظور من از مقتدر شدن دارايي محور فرايندي است كه در آن بر اساس داشته ها ونيمه پر ليوان حركت وبرنامه ريزي صورت ميگيرد و اعتبارات خرد اجتماع كوچك از مهمترين واحتمالا قابل انباشت ترين اين دارايي هاست

صفحه از 2
  ارسال پاسخارسال موضوع جديد
نسخه قابل پرينت نسخه قابل پرينت

انتخاب واحد ها